Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Puiul romanesc emigreaza eficient

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Strategia economio-financiara, pentru al treilea an de criza, a producatorilor de carne de pui este orientarea spre export.

Cu vanzari de aproape 98 de miloane de euro, in 2010, Agricola Bacau se numara printre cele mai mari companii de carne de pui, preparate si semipreparate, cu exporturi ce tintesc predominant piata comunitara.

Conform statisticilor, in septembrie Agricola Bacau va resitua exporturile la nivel forte; printre cele mai importante tari, spre care zboara puii bacauani sunt Germania, Olanda, Grecia, si Franta. Vizata pentru urmatoarea perioada este piata britanica, un spatiu de exploatat, in perspectiva apropiata.

Pe de alta parte, liderul pietei de vest Transavia Alba Iulia a mers aproape in totalitate pe export, cu vanzari ce nu lasa loc comentariilor: 100,5 milioane euro. (TS)

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...