Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Puiul romanesc emigreaza eficient

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Strategia economio-financiara, pentru al treilea an de criza, a producatorilor de carne de pui este orientarea spre export.

Cu vanzari de aproape 98 de miloane de euro, in 2010, Agricola Bacau se numara printre cele mai mari companii de carne de pui, preparate si semipreparate, cu exporturi ce tintesc predominant piata comunitara.

Conform statisticilor, in septembrie Agricola Bacau va resitua exporturile la nivel forte; printre cele mai importante tari, spre care zboara puii bacauani sunt Germania, Olanda, Grecia, si Franta. Vizata pentru urmatoarea perioada este piata britanica, un spatiu de exploatat, in perspectiva apropiata.

Pe de alta parte, liderul pietei de vest Transavia Alba Iulia a mers aproape in totalitate pe export, cu vanzari ce nu lasa loc comentariilor: 100,5 milioane euro. (TS)

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...