Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Puiul romanesc emigreaza eficient

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Strategia economio-financiara, pentru al treilea an de criza, a producatorilor de carne de pui este orientarea spre export.

Cu vanzari de aproape 98 de miloane de euro, in 2010, Agricola Bacau se numara printre cele mai mari companii de carne de pui, preparate si semipreparate, cu exporturi ce tintesc predominant piata comunitara.

Conform statisticilor, in septembrie Agricola Bacau va resitua exporturile la nivel forte; printre cele mai importante tari, spre care zboara puii bacauani sunt Germania, Olanda, Grecia, si Franta. Vizata pentru urmatoarea perioada este piata britanica, un spatiu de exploatat, in perspectiva apropiata.

Pe de alta parte, liderul pietei de vest Transavia Alba Iulia a mers aproape in totalitate pe export, cu vanzari ce nu lasa loc comentariilor: 100,5 milioane euro. (TS)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...