Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Puiul romanesc emigreaza eficient

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Strategia economio-financiara, pentru al treilea an de criza, a producatorilor de carne de pui este orientarea spre export.

Cu vanzari de aproape 98 de miloane de euro, in 2010, Agricola Bacau se numara printre cele mai mari companii de carne de pui, preparate si semipreparate, cu exporturi ce tintesc predominant piata comunitara.

Conform statisticilor, in septembrie Agricola Bacau va resitua exporturile la nivel forte; printre cele mai importante tari, spre care zboara puii bacauani sunt Germania, Olanda, Grecia, si Franta. Vizata pentru urmatoarea perioada este piata britanica, un spatiu de exploatat, in perspectiva apropiata.

Pe de alta parte, liderul pietei de vest Transavia Alba Iulia a mers aproape in totalitate pe export, cu vanzari ce nu lasa loc comentariilor: 100,5 milioane euro. (TS)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...