Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Puiul ”Rosa” ajunge în România

Autor: Meat MIlkluni, 4 august, 2014

Tamsin French, de 23 de ani, va vizita 21 de țări din Uniunea Europeană (printre care și România), costumată într-un pui numit ”Rosa”, precizează Times of Malta. Familia lui Tamsin are o fermă de pui în Devon, Marea Britanie. Tânăra militantă spune că dorește ca metoda de producție să fie etichetată pe toată carnea de pui produsă în Europa, anunță FoodProductionDaily.

Turneul de 39 de zile are loc în contextul în care Comisia Europeană revizuiește în această vară etichetarea cărnii de pasăre. Aproximativ 90% din puii crescuți în UE provin din sisteme de interior intensive, ei având o durată medie de viață de aproximativ 39 zile (ceea ce înseamnă cu aproape douăzeci de zile mai puțin decât perioada medie de viață a unui pui crescut în aer liber).

Tamsin a plecat din Londra la 1 august și va ajunge la sediul Parlamentului European din Bruxelles pe 8 septembrie. Până atunci, ea se va opri în Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania și Franța.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...