Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Punct si de la capat

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Daca anul calendaristic se termina cu luna decembrie, anul muncitoresc se sfarseste, cu siguranta, in august. Concediile relaxeaza traficul din Bucuresti si oamenii muncii; acestia din urma se intorc in septembrie, cu forte noi, sa aglomereze circulatia in capitala si sa reia corvoada cotidiana, rasplatita in ziua de salariu.

Criza insasi, acest concediu al economiei, functioneaza pe acelasi principiu al nevoii de restart si obliga la gasirea de solutii care sa permita relansarea intregului proces. Industria carnii nu a fost nici ea ocolita de reverberatiile acestei vacante a economiei, suferind transformari rapide.

Materialul «Criza loveste in afacerile producatorilor de mezeluri din Romania» prezinta un top zece al procesatorilor din industria carnii, realizat in premiera de revista noastra si bazat pe date de ultima ora din industrie, dezvaluind, pe langa rasturnarile surprinzatoare de pozitii, masurile anticriza implementate in domeniu, de la mutarea actiunilor unei companii intr-o tara paradis fiscal, la declansarea falimentului.

Un al top, cel al exporturilor UE de carne de vita si oaie, expus la rubrica „analiza economica”, plaseaza Romania pe un loc fruntas la exporturile extracomunitare de carne de oaie si pe un surprinzator loc 7 in ceea ce priveste exporturile de carne de vita catre piete din afara Uniunii.

Conservarea cat mai naturala a alimentelor reprezinta un subiect nou si spinos, adus din ce in ce mai des in discutie de cumparatorii mai pretentiosi si mai bine informati. Profesorul universitar doctor Gheorghe Mecinicopschi a facut o analiza a datelor problemei si a prezis viitorul trend in ceea ce priveste folosirea aditivilor in industria carnii.

In acelasi spirit bio, materialul de la pagina 58 va aduce informatii in legatura cu demararea unei afaceri relativ noi in Romania: infiintarea unei ferme eco nu costa mai mult decat aceea a unei ferme obisnuite, insa, pentru produsele bio, cererea si pretul sunt in crestere.

Si, doar pentru ca unele lucruri nu se schimba niciodata, va invitam sa savurati materialul de la rubrica «frigiderul vedetelor», despre un om cu sare si piper, Horia Virlan. Gazda a emisiunii “Cireasa de pe Tort”, de la Prima TV, este o persoana care a gustat din toate, dar caruia vedetele autohtone nu ii gusta intotdeauna glumele.

Semne rele anul are
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 8 ianuarie 2018

2018 a început ca și când nu am fi intrat în zodia Capricornului, ci în cea a Căpcăunului iar, dacă nu a lui, oricum, într-o zodie nefastă. Prima veste rea, venită dinspre INSSE, e aceea că, în continuare, importăm mai multe produse agro-alimentare, decât exportăm. Nu e bine deloc și, cu toate că domnul ministru Petre Daea s-a...

Să ne vedem sănătoși, inclusiv la emisiunea Meat.Milk., și în 2018!
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 18 decembrie 2017

Deși prin unele părți ale țării a nins, 2017 se termină într-o ceață cum nu a mai fost. Temerile pentru viitor sunt mai mari ca oricând. Lucruri ciudate se întâmplă în lume și în țară și totul parcă băltește într-o incertitudine mai mare ca pătura de nori care stă de-asupra țării.   Rememorând, 2017 a fost...