Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Punct si de la capat

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Daca anul calendaristic se termina cu luna decembrie, anul muncitoresc se sfarseste, cu siguranta, in august. Concediile relaxeaza traficul din Bucuresti si oamenii muncii; acestia din urma se intorc in septembrie, cu forte noi, sa aglomereze circulatia in capitala si sa reia corvoada cotidiana, rasplatita in ziua de salariu.

Criza insasi, acest concediu al economiei, functioneaza pe acelasi principiu al nevoii de restart si obliga la gasirea de solutii care sa permita relansarea intregului proces. Industria carnii nu a fost nici ea ocolita de reverberatiile acestei vacante a economiei, suferind transformari rapide.

Materialul «Criza loveste in afacerile producatorilor de mezeluri din Romania» prezinta un top zece al procesatorilor din industria carnii, realizat in premiera de revista noastra si bazat pe date de ultima ora din industrie, dezvaluind, pe langa rasturnarile surprinzatoare de pozitii, masurile anticriza implementate in domeniu, de la mutarea actiunilor unei companii intr-o tara paradis fiscal, la declansarea falimentului.

Un al top, cel al exporturilor UE de carne de vita si oaie, expus la rubrica „analiza economica”, plaseaza Romania pe un loc fruntas la exporturile extracomunitare de carne de oaie si pe un surprinzator loc 7 in ceea ce priveste exporturile de carne de vita catre piete din afara Uniunii.

Conservarea cat mai naturala a alimentelor reprezinta un subiect nou si spinos, adus din ce in ce mai des in discutie de cumparatorii mai pretentiosi si mai bine informati. Profesorul universitar doctor Gheorghe Mecinicopschi a facut o analiza a datelor problemei si a prezis viitorul trend in ceea ce priveste folosirea aditivilor in industria carnii.

In acelasi spirit bio, materialul de la pagina 58 va aduce informatii in legatura cu demararea unei afaceri relativ noi in Romania: infiintarea unei ferme eco nu costa mai mult decat aceea a unei ferme obisnuite, insa, pentru produsele bio, cererea si pretul sunt in crestere.

Si, doar pentru ca unele lucruri nu se schimba niciodata, va invitam sa savurati materialul de la rubrica «frigiderul vedetelor», despre un om cu sare si piper, Horia Virlan. Gazda a emisiunii “Cireasa de pe Tort”, de la Prima TV, este o persoana care a gustat din toate, dar caruia vedetele autohtone nu ii gusta intotdeauna glumele.

Nu, nu e drept!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 26 iulie 2018

L-ați luat în bâză de cum a deschis ușa ministerului. Ați făcut mișto de el în ultimul hal, că vine de pe tarla și că are pe suflet țărâna pământului pe care a crescut, deși n-ați luat în seamă școlile și experiența lui. L-ați portretizat în colaje foto ironice și în montaje video batjocoritoare, profitând de...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...