Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Purceaua e moartă în coteț, iar Finanțele gâdilă evaziunea la interes

Autor: Meat MIlkvineri, 8 august, 2014

Ca urmare a solicitrii tuturor companiilor care își desfășoară activitatea în sectorul românesc al cărnii, de a reduce nivelul de TVA, de la 24 %, la 5 %, în fine, după o perioadă îndelungată, Ministerul Finanțelor Publice a catadixit să răspundă.

Astfel, într-o adresă semnată de Secretarul de Stat Dan Manolescu, și transmisă Federației Pro Agro, împreună cu ARC, Romalimenta, APRCP, UCPR, dar și cu procesatorii și fermierii nealiniați, se afirmă că, deocamdată, ”problema se află în studiu.” Iată considerentele Finanțelor:

”…Aplicarea unei cote unice de 5 % pentru livrările de carne și preparate din carne de 5 %, ar aduce un impact negativ de -2,1 miliarde de lei, pentru anul 2015, de 2,3 miliarde de lei în 2016, și de 2,7, în 2017. Ca atare, propunerea dumneavoastră urmează a fi analizată în momentul în care climatul economic va permite acest lucru.”

În Răspunsul domnului Manolescu nu se face absolut deloc referire la nivelul pieței negre și al evaziunii fiscale, știindu-se faptul că actuala cotă de TVA a determinat creșterea explozivă a acestor fenomene negative.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...