Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Putin: nu mai este nevoie de carne de pasare din sua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rusia, care pana de curand a fost cea mai mare piata de export pentru carnea de pui din SUA, nu ar putea avea nevoie sa importe carne de pasare in 2011 si dupa, a declarat primul-ministru Vladimir Putin.

„Cred ca anul viitor si in urmatorii ani putem face fata practic fara importuri”, a spus acesta agentiei Interfax. „Mai mult decat atat, destul de des, autoritatile noastre sanitare au indoieli cu privire la productia, transportul si depozitarea produselor”, a precizat acesta. El a adaugat ca productia Rusiei de carne de pasare a crescut cu mai mult de 70 la suta in ultimii ani, in timp ce productia de carne de porc a crescut cu 39 la suta.

Si producatorul rus de carne Cherkizovo (GCHE.MM) declarase, in luna septembrie, ca productia din tara ar putea deveni auto-suficienta pentru carnea de pasare si de porc inainte de anul 2013, obiectivul stabilit de Ministerul Agriculturii.

Rusia a fost cel mai mare importator de carne de pui din SUA. Statele Unite ale Americii expediau 733 mii tone de carne de pasare in Rusia in valoare de 752 milioane dolari in 2009. Contingentul SUA pentru 2010 a fost stabilit la 600.000 de tone, dar Rusia a permis si altor furnizori de a utiliza un sfert din acest contingent.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...