Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

QUANTUM BLUE: Fitază revoluționară lansată acum în Europa

Autor: Meat MIlkjoi, 15 mai, 2014

În urma aprobării Comitetului Permanent (DG-SANCO) pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animalelor (Nutriţia Animalelor) în şedinţa din Februarie, AB Vista a lansat pe piaţa Europeană un produs revoluţionar, noua generaţie de fitază E.coli, Quantum Blue.

Înregistrat pentru toate categoriile de păsări (pui de carne, gaini ouătoare, curcani, găini de reproducţie şi alte specii mici) şi porci (purcei sugari,  înţărcaţi, porci creştere/finisare  şi scroafe), Quantum Blue este cea mai puternică şi eficientă fitază de pe piaţă, oferind beneficii sporite – inclusiv o distrugere mai eficientă a fitaţilor – confirmate în testări efectuate în universităţi şi studii comerciale pe tot globul.

Lansat prima dată în SUA în ianuarie 2012, Quantum Blue a adus îmbunătăţiri semnificative ale costurilor reţetelor optimizate, a eficienţei furajelor şi randamentului investiţiilor pentru clienţii AB Vista în SUA, America de Sud şi Asia – beneficii acum disponibile şi pentru clienţii din Uniunea Europeană.

“Estimările arată că efectele anti-nutriţionale ale fitaţilor pot conduce la costuri  industriale de până la €2 miliarde/an prin nerealizarea performanţelor, iar potenţialul existent, ce poate fi valorificat prin distrugerea cvasi-completă a fitaţilor  este de până la €5/tonă furaj fabricat” afirmă Ari Kiviniemi, Global Sales Director al AB Vista.

“Recuperarea acestor pierderi a fost factorul cheie în dezvoltarea Quantum Blue, care de la început a fost proiectat pentru a fi intrinsic termostabil, a rezista în tractul gastro-intestinal şi a distruge rapid şi în cantităţi mari fitaţii.”

Un cumul de şase teste de superdozare folosind Quantum Blue la broileri au arătat o îmbunătăţire medie de patru puncte a consumului specific – corectat cu greutatea corporală, echivalent cu o reducere a costurilor de €4-6/tone de furaj. Nouăsprezece teste pe porci, folosind diete de control echilibrate în nutrienţi, inclusiv fosfor, au arătat o îmbunătăţire a  sporului mediu zilnic în 16 teste (84%) şi a eficienţei conversiei furajului în 14 teste (74%) – rezultate atribuite eliminării directe a fitaţilor de către Quantum Blue.

“Quantum Blue descompune fitaţii mai repede şi mai complet decât orice produs anterior de pe piaţă,” adaugă Dr Rob ten Doeschate, Director Tehnic AB Vista pentru EMEA. “El face aceasta prin furnizarea unui grad mai ridicat de activitate la nivelul pH-ului scăzut din stomac, continuă să distrugă fitaţii chiar şi la concentraţii mai mici, după ce a ajuns la locul acţiunii intact şi disponibil datorită abilităţii revoluţionare de a rezista la temperaturi ridicate la procesarea furajului.”

AB Vista este lider mondial în furnizarea aditivilor furajeri pentru industria de fabricare a furajelor pentru animale. Pentru mai multe informaţii despre Quantum Blue, accesaţi www.abvista.com/quantumblue sau contactaţi reprezentantul zonal prin quantumblue@abvista.com sau +34 918 591 787. Pentru detalii despre cum fitaţii pot afecta furajul dumneavoastra, accesaţi www.phytate.info şi urmăriţi-ne pe Twitter, @phytateinfo.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...