Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

R-Horsegate:Directorul DSV Prahova a fost demis

Autor: Ilie Stoianjoi, 21 martie, 2013

Mihai Terecoasă, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Prahova, a fost demis pentru comunicare defectuoasă în scandalul iscat de micii care conţin carne de cal, livraţi de o firmă din Ploieşti.

Marius Sersea, prefectul judetului Prahova a precizat, pentru max-media.ro, ca astazi a fost emis ordinul de incetare a atributiilor de director executiv al DSV Prahova pentru Mihai Terecoasa.

Acesta va reveni pe postul pe care il ocupa inainte sa fie numit la conducerea Directiei, adica la Compartimentul de Inspectie din cadrul ANSVSA Bucuresti. In mod normal conducerea DSV Prahova va fi preluata de Alexandru Chirobocea, directorul executiv adjunct, informeaza sursa citata.

Schimbarea lui Terecoasa din functia de director al DSV Prahova vine pe fondul unor declaratii referitoare la scandalul micilor produsi de societatea Nicolin SRL din Ploiesti.

Între timp, oficialii ANSVSA au anunţat că vor face analize amănunţite ale lotului de carne. Marţi, pe agenţiile naţionale de ştiri au apărut declaraţii ale şeful DSV Prahova, Mihai Terecoasă, în care directorul confirma prezenţa cărnii de cal în loc de carne de vită în lotul de mici din magazinele Kaufland.

În scurt timp, ANSVSA a ieşit cu un comunicat oficial în care se precizează că “Nu au fost finalizate verificările în cazul suspiciunii substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carne tocată (mici).

Alerta, declanşată în data de 14 martie, privind suspiciunea de substituire a cărnii de vită cu carne de cal în carne tocată, continuă. Pentru încheierea acestei anchete este necesar buletinul de analiză de confirmare, eliberat de către Laboratorul Naţional de Referinţă, din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară. Analizele respective vor fi finalizate în cursul zilei de joi, 21 martie, 2013.

Declaraţiile directorului DSVSA Prahova nu sunt susţinute de rezultatele buletinelor de confirmare. Menţionăm că respectiva persoană nu a fost autorizată să facă declaraţii în acest sens“, se arăta în comunicatul ANSVSA. (Mai multe, pe www.max-media.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...