Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

R. moldova: majorarea taxelor la importul de carne anunta o schimbare de politica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Propunerea guvernului de a majora taxa vamala la importul de carne anunta o schimbare esentiala de politica: de la combaterea monopolurilor la protectionism comercial, costurile urmand sa fie suportate de consumatori, sunt de parere expertii de la Centrul Analitic Expert-Grup, citati de presa locala.

Aceasta decizie incalca angajamentele comerciale internationale ale Republicii Moldova, asumate fata de Organizatia Mondiala a Comertului si Uniunea Europeana, mai ales ca, in curand, vor incepe negocierile pentru un Acord Liber de Aprofundat si Comprehensiv cu UE.

Expertii sustin ca decizia ignora interesele consumatorilor care vor fi nevoiti sa plateasca mai mult si sa consume mai putine produse alimentare de baza, decat cei din alte tari din regiune. Totodata, este riscul ca aceasta decizie sa inmulteasca solicitarile de protectie si din partea altor sectoare.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...