Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

R. moldova: majorarea taxelor la importul de carne anunta o schimbare de politica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Propunerea guvernului de a majora taxa vamala la importul de carne anunta o schimbare esentiala de politica: de la combaterea monopolurilor la protectionism comercial, costurile urmand sa fie suportate de consumatori, sunt de parere expertii de la Centrul Analitic Expert-Grup, citati de presa locala.

Aceasta decizie incalca angajamentele comerciale internationale ale Republicii Moldova, asumate fata de Organizatia Mondiala a Comertului si Uniunea Europeana, mai ales ca, in curand, vor incepe negocierile pentru un Acord Liber de Aprofundat si Comprehensiv cu UE.

Expertii sustin ca decizia ignora interesele consumatorilor care vor fi nevoiti sa plateasca mai mult si sa consume mai putine produse alimentare de baza, decat cei din alte tari din regiune. Totodata, este riscul ca aceasta decizie sa inmulteasca solicitarile de protectie si din partea altor sectoare.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...