Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

R. moldova: majorarea taxelor la importul de carne anunta o schimbare de politica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Propunerea guvernului de a majora taxa vamala la importul de carne anunta o schimbare esentiala de politica: de la combaterea monopolurilor la protectionism comercial, costurile urmand sa fie suportate de consumatori, sunt de parere expertii de la Centrul Analitic Expert-Grup, citati de presa locala.

Aceasta decizie incalca angajamentele comerciale internationale ale Republicii Moldova, asumate fata de Organizatia Mondiala a Comertului si Uniunea Europeana, mai ales ca, in curand, vor incepe negocierile pentru un Acord Liber de Aprofundat si Comprehensiv cu UE.

Expertii sustin ca decizia ignora interesele consumatorilor care vor fi nevoiti sa plateasca mai mult si sa consume mai putine produse alimentare de baza, decat cei din alte tari din regiune. Totodata, este riscul ca aceasta decizie sa inmulteasca solicitarile de protectie si din partea altor sectoare.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...