Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

R. moldova: majorarea taxelor la importul de carne anunta o schimbare de politica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Propunerea guvernului de a majora taxa vamala la importul de carne anunta o schimbare esentiala de politica: de la combaterea monopolurilor la protectionism comercial, costurile urmand sa fie suportate de consumatori, sunt de parere expertii de la Centrul Analitic Expert-Grup, citati de presa locala.

Aceasta decizie incalca angajamentele comerciale internationale ale Republicii Moldova, asumate fata de Organizatia Mondiala a Comertului si Uniunea Europeana, mai ales ca, in curand, vor incepe negocierile pentru un Acord Liber de Aprofundat si Comprehensiv cu UE.

Expertii sustin ca decizia ignora interesele consumatorilor care vor fi nevoiti sa plateasca mai mult si sa consume mai putine produse alimentare de baza, decat cei din alte tari din regiune. Totodata, este riscul ca aceasta decizie sa inmulteasca solicitarile de protectie si din partea altor sectoare.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...