Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

R. moldova: majorarea taxelor la importul de carne anunta o schimbare de politica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Propunerea guvernului de a majora taxa vamala la importul de carne anunta o schimbare esentiala de politica: de la combaterea monopolurilor la protectionism comercial, costurile urmand sa fie suportate de consumatori, sunt de parere expertii de la Centrul Analitic Expert-Grup, citati de presa locala.

Aceasta decizie incalca angajamentele comerciale internationale ale Republicii Moldova, asumate fata de Organizatia Mondiala a Comertului si Uniunea Europeana, mai ales ca, in curand, vor incepe negocierile pentru un Acord Liber de Aprofundat si Comprehensiv cu UE.

Expertii sustin ca decizia ignora interesele consumatorilor care vor fi nevoiti sa plateasca mai mult si sa consume mai putine produse alimentare de baza, decat cei din alte tari din regiune. Totodata, este riscul ca aceasta decizie sa inmulteasca solicitarile de protectie si din partea altor sectoare.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...