Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rabobank: În 2018, China va importa cu 7 % mai multe lactate

Autor: Nora Marinmiercuri, 11 octombrie, 2017

Potrivit unei analize publicată în ziua de 10 octombrie 2017, în urma unei reevaluări a piețelor internaționale, Rabobank anunță că importurile de lactate ale Chinei vor crește în 2018 cu 7 %.

 

Reevaluarea a pornit de la constatarea că prețurile medii ale laptelui în China, la jumătatea lunii septembrie, se ridicau în jurul valorii de 3,43 CNY / kg. Acesta a scăzut de la 3,54 CNY / kg (-3) la începutul anului 2017. Cu toate acestea. (cu 5,6% YTD), prețurile medii ale laptelui în dolari americani au crescut cu 2,2%, până la 0,53 USD / kg.

 

Prețurile laptelui pentru fermele mari au început, de asemenea, să se redreseze. Rezistența la căldură provocată de o vară fierbinte a afectat volumul producției, ceea ce a dus la o ofertă mai scurtă. Cu toate acestea, pentru fermele mari care au făcut obiectul cercetării, prețurile medii ale laptelui rămân în continuare cu 6% mai mici decât în ​​urmă cu un an.

 

Cele mai recente date despre producția de lapte din provinciile Mongolia Interioară, Hebei și Henan – care reprezintă 43% din producția națională – indică o scădere cu 0,4% a producției totale de lapte din China. Declinul se datorează ieșirilor continue din exploatații de către operatorii mici și mijlocii din cauza lipsei de rentabilitate. Rabobank a revizuit ulterior așteptările privind producția de lapte pentru 1 ianuarie 2017 – la creșterea plat (anterior 1,0%).

 

Rabobank a revizuit, de asemenea, prognoza producției 2H 2017 la 0,5% (anterior 1,5%) din cauza impactului persistent al vremii foarte fierbinți. În ansamblu, aceasta conduce la o prognoză de producție pe tot parcursul anului de 0,2% pentru anul 2017, în scădere față de prognoza de 1,2% anterior. În perspectiva anului 2018, Rabobank menține o previziune de creștere cu 1,5% a producției de lapte în 2018. Anunțurile privind performanțele financiare ale prelucrătorilor chinezi indică o creștere a veniturilor mai bună decât cea preconizată.

 

În timp ce rapoartele din anul 2017 au confirmat o tendință continuă de optimizare a mixului de produse, în condițiile în care consumatorii comercializează produse mai valoroase, cei mai buni doi jucători au promovat, de asemenea, foarte mult în perioada respectivă, compensând parțial impactul de preț al prime. Pe baza analizei Rabobank, acest lucru implică o creștere a volumului de creștere de la 1 ianuarie 2017 la peste 5% pentru primii doi jucători, în creștere față de ratele scăzute de o singură cifră în ultimul timp. Cu toate acestea, rezultatul puternic a fost susținut și de creșterea cotei de piață. Cu toate acestea, creșterea consumului 1H 2017 a fost mai puternică decât se aștepta și a contribuit la un echilibru mai bun pe piața chineză.

 

Rabobank a estimat că și consumul va crește cu 2% în prima jumătate a anului 2018. Cu toate acestea, creșterea așteptărilor privind consumul este limitată, având în vedere capacitatea companiilor locale de producție de lapte să continue promovarea serioasă. Creșterea costurilor mărfurilor vândute, costurile de ambalare mai mari reprezintă impedimente cheie și, ca atare, Rabobank menține o creștere a consumului de 1% în 2H 2017 și o creștere de 1,5% în 2018.

 

Participanții la piața de lapte matern din China (FMI) primesc în sfârșit o anumită claritate, guvernul chinez anunțând constant mărcile și formulele aprobate de la începutul lunii august. Distribuitorii au menținut niveluri scăzute de inventar pentru a diminua riscul înregistrării produselor în așteptare, dar anunțurile de aprobare vor declanșa repopularea brandurilor de succes.

 

Volumul importurilor de lapte din China a fost foarte puternic în ultimele luni. Volumul importurilor din iunie și iulie a crescut cu 45%, respectiv cu 34%. Aceasta aduce cu 13% mai multe volume anuale și se așteaptă ca această tendință să continue pentru restul anului 2017.

Pe baza analizei de paritate WMP a Rabobank, reducerea prețului la produsele din Oceania se mărește din nou, acum la 12% față de prețul intern al laptelui la bovine și cu 18% la prețul laptelui la fermă, deoarece prețurile interne ale laptelui mult mai puternic renminbi.

Rabobank și-a menținut previziunile privind volumul importurilor în 2H 2017 pentru a crește cu 35% în trimestrul I. Acest lucru se datorează combinării unei prognoze mai slabe a producției de lapte și a așteptărilor privind consumul. Rabobank anticipează, de asemenea, că nivelul stocurilor va continua să scadă (cu o lună de inventar care urmează să fie efectuată în 2018). Acest lucru este în contrast cu valorile recente, când inventarul transporta o medie de 2,2 luni de utilizare,

Pentru 2018, creșterea producției se va accelera ușor – presupunând vreme normală și o anumită îmbunătățire a randamentului – ceea ce va face ca piața chineză să fie mai echilibrată în 2017, necesitând doar o creștere de 7% a importurilor.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

PPA a ajuns în Japonia!
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 1 noiembrie 2018

Autoritățile japoneze au identificat prezența virusului pestei porcine africane într-un transport de cârnați introduși în țară de o persoană particulară venită din China, situația fiind confirmată de ministerul nipon al Agriculturii.   Citând surse oficiale, cotidianul japonez de circulație națională, Mainichi, a...