Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rabobank a publicat Top 20 Dairy 2019

Autor: Mircea Demetermiercuri, 28 august, 2019

Nestlé, Lactalis și Danone continuă să conducă industria mondială a produselor lactate, dar putem observa câteva modificări în viitor, potrivit unei noi analize a lui Rabobank.

 

O privire asupra celor mai mari conglomerate lactate din lume reflectă starea industriei și ce urmează. Raportul anual anual Top Dairy Top 20 al Rabobank a menționat în special modul în care fuziunile și achizițiile de anul trecut modelează piața mai largă.

 

Nestlé a ocupat din nou primul loc, susținut de creșterea organică provenită din activitățile sale de nutriție pentru sugari, mai degrabă, decât de marile sale afaceri cu lapte și înghețată. Lactalis este un secundant apropiat, iar Danone se plasează pe locul trei.

 

Fonterra s-a mutat pe locul patru după achiziționarea pachetului rămas al uzinei Darnum FMI din Australia. FrieslandCampina s-a ridicat până la a cincea poziție, datorită investițiilor din Olanda, SUA și Spania, potrivit Rabobank. American Farmers au căzut de la al patrulea loc la al șaselea, iar Yili a depășit Saputo, trecând pe locul opt, cu vânzări în creștere cu 13,4% în dolari americani.

 

Saskia van Battum, analist al produselor lactate, a declarat: „Primii trei au rămas aceiași, deși decalajul dintre numerele unu și doi continuă să se restrângă. Pentru al treilea an consecutiv, nu există noi participanți în listă, din cauza lipsei de oferte ”elefant” în ultimele 18 luni, dar au avut loc unele remanieri. ”

 

În general, a existat o creștere cu 2,5% față de anul, față de 7,2% în anul precedent. Cu toate acestea, cifra de afaceri combinată din primii zece a crescut și a fost de aproape 150 miliarde de dolari.

 

Rabobank a menționat prețurile mai scăzute ale mărfurilor, condițiile meteorologice nefavorabile în regiunile-export cheie, un puternic dolar american și schimbări valutare ca motiv al cifrei de afaceri combinate a companiilor de top listate.

 

Dintre primele 20, 19 companii au fost implicate în peste 75 de fuziuni, achiziții, joint-venture și alianțe sau cedări strategice. Rabobank a menționat că în total 111 oferte au avut loc în lactate în 2018, în scădere de la 127 în 2017.

 

De la mijlocul anului 2019, au existat deja 85 de oferte lactate, dar niciuna dintre ofertele recente nu a fost „un adevărat schimbător de jocuri”, potrivit Rabobank.

 

„Ne așteptăm să vedem o creștere suplimentară în urma achizițiilor, cu o schimbare mult așteptată în primii trei ai clasamentului global. Cu toate acestea, o creștere economică mai lentă în China și o recesiune viitoare (SUA) vor împiedica probabil creșterea organică ”, se arată în raport.

 

Produsele lactate combat, de asemenea, tensiunile comerciale dintre SUA, UE, Mexic și China, precum și se ocupă de Brexit și de „creșterea constrângerilor de mediu” din întreaga lume. Iată mai jos clasamentul complet:

 

Germania rămâne liderul producătorilor de nutrețuri combinate
Autor: Nora Marin  /   vineri, 27 septembrie 2019

Conform datelor oficiale transmise de Comisia Europeană și Eurostat, în 2018, producția de furaje pentru complexele zootehnice de animale crescute industrial în UE-28 a atins un nivel estimat de 163,3 milioane de tone. Aceasta este cu 1,8% mai mare decât în ​​2017, conform datelor furnizate de membrii FEFAC. Să vedem, însă,...

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...