Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rabobank: avem incredere in carnea de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Furnizorul de servicii financiare Rabobank (Cooperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A.) estimeaza ca industria carnii de porc este una sigura, pentru care vede o crestere de 50% in urmatorii 20 de ani. Oficialii Rabobank au comentat ca atunci cand un eveniment important este comunicat de mass-media, asa cum este raspandirea virusului gripei porcine, consumatori tind sa devina reticenti fata de produsele afectate.

Fermierii din industria carnii de porc simt cel mai bine acest lucru in prezent, pentru ca se confrunta cu scaderea cererii, a preturilor si interzicerea exportului, indiferent de pericolul pe care il reprezinta, precizeaza specialistii institutiei financiare. Chiar daca virusul are vreo legatura cu porcii, carnea de porc este considerata un aliment sigur pentru consum. Industria carnii poate fi afectata in orice colt al planetei, peste doua saptamani sau doi ani de acum incolo, in functie de intensitatea crizei, au transmis oficialii Rabobank. Astfe, oficialii atrag atentia ca din cauza denumirii de gripa porcina, consumatorii devin retincenti la consum, desi carnea de porc este un aliment sigur, potrivit oranizatiilor din domeniu.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...