Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rabobank: Deficit pe piata americană a porcilor

Autor: Meat MIlkluni, 31 martie, 2014

Epidemia de diaree epidemica porcina (PED) in curs in mai multe state din SUA si Canada va avea un efect indelungat asupra productiei si abatorizarii porcinelor, arata un nou raport publicat de banca de investitii olandeza Rabobank.

Conform raportului, virusul diareei epidemice porcine a afectat deja peste 60% din totalul animalelor pentru reproductie din SUA, 28% din aceleasi efective din Mexic – si epidemia se raspandeste si in Canada. Daca boala se raspandeste in Canada si in Mexic in ritmul observat in SUA, numarul sacrificarilor din America de Nord ar putea scadea cu pana la 18,5 milioane de animale in anii 2014 si 2015, adica cu 12,3% fata de anul 2013. In acest an productia de vieri din SUA va scadea cu 6-7%, cea mai mare scadere observata in ultimii 30 de ani, considera analistii bancii.

Originea virusului PED nu a fost identificata inca, dar analiza detaliata a tulpinilor indica o similaritate puternica cu altele prezente in China.

Pierderea unui sector este castigul altuia, considera Rabobank, prevestind castiguri pentru industria carnii de pasare din SUA. Conform bancii, declinul productiei de carne de porc si tendinta de scadere a productiei de carne de vita din tara va insemna o oportunitate uriasa de crestere pentru producatorii de carne de pasare din tara. (agrobroker.ro)

În 2015, Profi și Mega Image vor deschide 200 de magazine
Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 ianuarie 2015

Profi și Mega Image și-au propus ambiții mari de extindere pentru anul 2015 și vor deschide 200 de magazine. Pentru atingerea acestui obiectiv, lanţurile de supermarketuri şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare...

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...