Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rabobank: Forecast Q1 2018, pentru carnea de porc

Autor: Mircea Demetermiercuri, 14 februarie, 2018

Rabobank a dat publicității previziunile pentru finalul primului trimestru al anului 2018, referitor la producția de carne de porc, exporturile și importurile pe piața mondială.

 

Potrivit experților Rabobank, în trimestrul I al anului 2018, aprovizionarea globală a cărnii de porc este prognozată să crească și mai mult, determinată în principal de SUA, Canada și Brazilia.

 

Cu toate acestea, potrivit lui Chenjun Pan, Analist senior RaboResearch – Animal Protein, „cea mai importantă poveste a piețelor globale de carne de porc a fost decelerarea importurilor în China, ceea ce creează riscul unor piețe globale supradimensionate. Cu toate acestea, ne așteptăm ca importurile Chinei să crească într-o oarecare măsură în restul anului, ducând UE, SUA și Canada să continue lupta pentru piața de carne de porc din China în 2018”.

 

Rabobank afirmă că această scădere a disponibilității urmează reducerilor de capacitate declanșate prin aplicarea mai strictă a politicii de mediu în 2017. Remarcăm că în analizele Rabobank Vietnamul apare constant în rândul producătorilor importanți de carne de porc.

 

Forecast Rabobak trimestrial Q1 2018, pe zone geografice:

 

UE: Este previzionată o creștere a producției, începând cu anul 2018. Concomitent, este de așteptată o aprovizionare suplimentară pentru a presa prețurile la porcine și valorile de decupare. Acest declin al prețurilor ar putea stimula consumul și exporturile.

 

SUA: Creșterea mai rapidă a producției de carne de porc din SUA, de 4,3%, va necesita fluxul liber al exporturilor și cererea internă sănătoasă. Exporturile puternice de la începutul anului au intensificat deja concurența pentru carnea de porc și carcase.

 

Brazilia: Cererea locală de porc se așteaptă să crească, împreună cu îmbunătățirea condițiilor economice. Stabilirea preconizată a costurilor cu furajele va continua să susțină o rentabilitate bună pentru producătorii de porci, pentru o mare parte a anului 2018. Interzicerea de către Rusia a carnii de porc brazilian rămâne un card obstacol major pentru brazilieni, în anul 2018.

 

Vietnam: Capacitatea de producție este estimată să crească cu 1% în acest an, la 2,8 milioane de tone. La intern, cererea de carne de porc este setată să scadă cu doar sub un procent.

Pe piața europeană, prețul cărnii de porc a început să scadă
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 11 octombrie 2017

Potrivit cotațiilor publicate de publicația de specialitate The Pig Site, spirala prețurilor de pe piața europeană a cărnii de porc a început să scadă. Toate cotațiile au scăzut considerabil, iar exporturile s-au dinamizat într-o oarecare măsură, cu toate că se constată o oarecare stagnare generată de prețurile mici oferite...

Pe piața globală, prețul cărnii de porc a atins un nivel record
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 8 septembrie 2017

Prețurile la exportul global de carne de porc sunt acum la cel mai înalt punct din ultimii doi ani, fiind determinate de carnea de porc europeană care presupune costuri ridicate.   Ca urmare, prețurile de carne de porc exportată au continuat să crească și în al doilea trimestru al anului 2017, iar acum sunt cele mai mari,...