Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rabobank: Forecast Q1 2018, pentru carnea de porc

Autor: Mircea Demetermiercuri, 14 februarie, 2018

Rabobank a dat publicității previziunile pentru finalul primului trimestru al anului 2018, referitor la producția de carne de porc, exporturile și importurile pe piața mondială.

 

Potrivit experților Rabobank, în trimestrul I al anului 2018, aprovizionarea globală a cărnii de porc este prognozată să crească și mai mult, determinată în principal de SUA, Canada și Brazilia.

 

Cu toate acestea, potrivit lui Chenjun Pan, Analist senior RaboResearch – Animal Protein, „cea mai importantă poveste a piețelor globale de carne de porc a fost decelerarea importurilor în China, ceea ce creează riscul unor piețe globale supradimensionate. Cu toate acestea, ne așteptăm ca importurile Chinei să crească într-o oarecare măsură în restul anului, ducând UE, SUA și Canada să continue lupta pentru piața de carne de porc din China în 2018”.

 

Rabobank afirmă că această scădere a disponibilității urmează reducerilor de capacitate declanșate prin aplicarea mai strictă a politicii de mediu în 2017. Remarcăm că în analizele Rabobank Vietnamul apare constant în rândul producătorilor importanți de carne de porc.

 

Forecast Rabobak trimestrial Q1 2018, pe zone geografice:

 

UE: Este previzionată o creștere a producției, începând cu anul 2018. Concomitent, este de așteptată o aprovizionare suplimentară pentru a presa prețurile la porcine și valorile de decupare. Acest declin al prețurilor ar putea stimula consumul și exporturile.

 

SUA: Creșterea mai rapidă a producției de carne de porc din SUA, de 4,3%, va necesita fluxul liber al exporturilor și cererea internă sănătoasă. Exporturile puternice de la începutul anului au intensificat deja concurența pentru carnea de porc și carcase.

 

Brazilia: Cererea locală de porc se așteaptă să crească, împreună cu îmbunătățirea condițiilor economice. Stabilirea preconizată a costurilor cu furajele va continua să susțină o rentabilitate bună pentru producătorii de porci, pentru o mare parte a anului 2018. Interzicerea de către Rusia a carnii de porc brazilian rămâne un card obstacol major pentru brazilieni, în anul 2018.

 

Vietnam: Capacitatea de producție este estimată să crească cu 1% în acest an, la 2,8 milioane de tone. La intern, cererea de carne de porc este setată să scadă cu doar sub un procent.

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 martie 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.   Datele au fost...

Fonterra: Prețuri în creștere pe piața mondială a laptelui
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 14 martie 2019

Fonterra a revizuit în creștere prețul la laptele-materie primă. În acest sens, președintele John Monaghan afirmă că prognoza îmbunătățită a prețurilor la lapte reflectă creșteri ale prețurilor  la nivel mondial, în ultimul trimestru.   "De la actualizarea ultimei prețuri a laptelui în luna decembrie, cererea...