Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rabobank: Forecast Q1 2018, pentru carnea de porc

Autor: Mircea Demetermiercuri, 14 februarie, 2018

Rabobank a dat publicității previziunile pentru finalul primului trimestru al anului 2018, referitor la producția de carne de porc, exporturile și importurile pe piața mondială.

 

Potrivit experților Rabobank, în trimestrul I al anului 2018, aprovizionarea globală a cărnii de porc este prognozată să crească și mai mult, determinată în principal de SUA, Canada și Brazilia.

 

Cu toate acestea, potrivit lui Chenjun Pan, Analist senior RaboResearch – Animal Protein, „cea mai importantă poveste a piețelor globale de carne de porc a fost decelerarea importurilor în China, ceea ce creează riscul unor piețe globale supradimensionate. Cu toate acestea, ne așteptăm ca importurile Chinei să crească într-o oarecare măsură în restul anului, ducând UE, SUA și Canada să continue lupta pentru piața de carne de porc din China în 2018”.

 

Rabobank afirmă că această scădere a disponibilității urmează reducerilor de capacitate declanșate prin aplicarea mai strictă a politicii de mediu în 2017. Remarcăm că în analizele Rabobank Vietnamul apare constant în rândul producătorilor importanți de carne de porc.

 

Forecast Rabobak trimestrial Q1 2018, pe zone geografice:

 

UE: Este previzionată o creștere a producției, începând cu anul 2018. Concomitent, este de așteptată o aprovizionare suplimentară pentru a presa prețurile la porcine și valorile de decupare. Acest declin al prețurilor ar putea stimula consumul și exporturile.

 

SUA: Creșterea mai rapidă a producției de carne de porc din SUA, de 4,3%, va necesita fluxul liber al exporturilor și cererea internă sănătoasă. Exporturile puternice de la începutul anului au intensificat deja concurența pentru carnea de porc și carcase.

 

Brazilia: Cererea locală de porc se așteaptă să crească, împreună cu îmbunătățirea condițiilor economice. Stabilirea preconizată a costurilor cu furajele va continua să susțină o rentabilitate bună pentru producătorii de porci, pentru o mare parte a anului 2018. Interzicerea de către Rusia a carnii de porc brazilian rămâne un card obstacol major pentru brazilieni, în anul 2018.

 

Vietnam: Capacitatea de producție este estimată să crească cu 1% în acest an, la 2,8 milioane de tone. La intern, cererea de carne de porc este setată să scadă cu doar sub un procent.

FAO: Indicele prețurilor a crescut în luna mai din cauza lactatelor
Autor: meatmilk  /   luni, 11 iunie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în luna mai, înregistrându-se o creștere semnificativă a prețurilor la produsele lactate. Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat în medie 176,2 puncte în cursul lunii mai, în creștere cu 1,2% față de luna aprilie.   Indicele FAO...

FAO: Indicele prețurilor la alimente a rămas stabil
Autor: meatmilk  /   vineri, 4 mai 2018

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.   Prețurile la cereale și la produsele lactate au continuat să crească, iar cele la zahăr au...