Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rabobank: Marje de până la 33 % pentru exportatorii de carne de porc

Autor: Nora Marinluni, 18 noiembrie, 2019

Prețurile cărnii de porc au atins niveluri record în unele regiuni, dar barierele comerciale continuă să limiteze ritmul de creștere în SUA și Canada, susține Rabobank în ultima sa analiză dată publicității la începutul acestei săptămâni.

 

Totodată, Rabobank a declarat că se așteaptă la creșteri continue ale prețurilor, inclusiv în trimestrul IV 2019 și până în 2020, deoarece piețele lucrează pentru a echilibra oferta și cererea.

 

Impactul PPA

 

În raport se arată: „În ciuda stimulentelor economice în creștere, ne așteptăm la un răspuns limitat de producție globală, deoarece restricțiile de mediu și de reglementare, împreună cu amenințarea de pestă porcină africană (PPA), constrâng capacitatea industriei de a se extinde.”

 

ASF este responsabilă de o scădere estimată de 25% a efectivului global de porci, dar lumea rămâne cu atenție optimistă, cu privire la cererea potențială a pieței de porc, au spus analiștii:

 

„Atracția potențialelor exporturi record a fost, până în prezent, lipsită de riscuri. Politicile comerciale restrictive și cererea de export inconsecvent creează un grad de incertitudine, care face ca producția să crească mai puțin convingător.

 

„Amenințarea din ce în ce mai mare a PPA, îi determină pe mulți fermieri să fie reticenți în a mări producția, deoarece riscul pierderilor de efective și / sau perturbarea comerțului sunt ridicate.”

 

De asemenea, la nivel regional, producătorii se confruntă cu provocări în creștere de mediu și de reglementare, care limitează creșterea, a notat analiza trimestrială Rabobank, însă, opinează:

 

„Cu toate acestea, pentru a nu atinge deficitul de porc global de porc de 5, până la 10 de milioane de tone în 2020, industria poate găsi un stimulent economic adecvat pentru creșterea ofertei.”

 

Dinamica pieței

 

În China, prețurile de vânzare cu amănuntul au crescut cu 78% în septembrie, deoarece stocurile au fost epuizate, în urma creșterii cererii de porc asociate sărbătorilor de toamnă.

 

„Refacerea lentă a efectivelor, în special în regiunile afectate de PPA, contribuie la deficitul pe termen scurt și la creșterea prețurilor la carne de porc. Consumul de carne de porc a avut de suferit, deoarece prețurile mari limitează dobânda. ”

 

Chiar și așa, eforturile de reconstruire a efectivelor sunt în curs, afirmă Rabobank, deoarece stimulentele economice sunt mari și vor promova o creștere rapidă, acolo unde este posibil.

 

La rândul lor, exporturile de carne de porc din Brazilia au fost cu 12% mai mari, până în septembrie, China depășind Hong Kong ca importator principal, au spus analiștii. Ca urmare, Brazilia, continuă să fie un furnizor important pentru China, din cauza crizei PPA, valoarea exporturilor de porc crescând cu 9%.

 

Transporturile de carne de porc către China au fost, de asemenea, semnificativ mai mari dinspre Chile, Uruguay și Rusia, iar China a autorizat suplimentar încă șase fabrici de carne de porc pentru export în marea țară asiatică, iar Rabobank se așteaptă la o creștere suplimentară cu încă 17%, până la finalul acestui an.

 

Marje de profit în creștere

 

Aceste vânzări puternice la export, însoțite de cererea sporită, au contribuit la susținerea prețurilor ridicate, au continuat analiștii. Mai mult, optimismul industriei porcine din Brazilia a fost favorizat de îmbunătățirea puterii de cumpărare a consumatorilor.

 

„Marjele producătorului s-au consolidat considerabil, având în vedere creșterea prețurilor și o scădere a costurilor de producție. Costurile furajelor au scăzut cu 6%, la unele culturi. Dimpotrivă, prețurile medii ale porcilor vii, din septembrie, au închis bursele cu o creștere de 33%.

 

Pentru următoarele luni, cererea internațională ar trebui să sporească în continuare prețurile din carne de porc din Brazilia și să sprijine recuperarea marjei.

 

Europa rămâne Nr. 1

 

Pentru SUA, Rabobank a menționat că producția record a compensat creșterea cererii de export. Un nivel ridicat de sacrificare a porcilor din SUA debalansează piețele, blocând revenirile producătorilor. Câștigurile de productivitate continuă să depășească așteptările, adăugând stres suplimentar pe o piață excesivă, au adăugat specialiștii pieței porcinelor.

 

„Exporturile puternice absorb o mare parte a creșterii producției, dar nu au reușit să țină pasul pe deplin. În ciuda exporturilor puternice, Rabobank se așteaptă la o creștere mai moderată a producției, în 2020.”

 

Pentru Uniunea Europeană, comerțul global determină o rentabilitate puternică, dar creșterea industriei din zonă este restricționată. Oricum, Europa rămâne principalul furnizor de carne de porc pentru piețele globale, a declarat Rabobank.

 

„Exporturile brute de carne de porc, în China și în alte părți ale Asiei, au ajutat la susținerea creșterii cu 31%  a prețurilor și a marjelor aproape de recordurile istorice, mai ales că Rapoartele PPA din Europa au afectat în cea mai mare parte populațiile de porci și animale sălbatice, precum și tranzacțiile comerciale sporadice.”, susține analiza Rabobank.

Smithfield Foods își dublează investițiile în producția de biogaz
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 30 octombrie 2019

Procesatorul american Smithfield Foods și Dominion Energy își vor dubla investițiile în proiecte de gaze naturale regenerabile (RNG), de la 250, până la 500 de milioane de dolari, până în 2028.   În acest sens, Dominion Energy și Smithfield Foods au format Align RNG în noiembrie 2018, angajând 250 milioane de dolari pentru...

Messe Düsseldorf sărbătorește 40 de ani de prezență la Moscova
Autor: meatmilk  /   luni, 21 octombrie 2019

Luna octombrie, pentru Messe Dusseldorf, reprezintă împlinirea a 40 de prezență continuă, prin filiala sa, la Moscova.   Deschizând reprezentarea oficială la 15 octombrie 1979, Messe Dusseldorf a pus bazele poveștii sale de succes pe piața rusă. În 2002 a fost înființată filiala Messe Düsseldorf Moscow, care numără...