Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %

Autor: Mircea Demetermiercuri, 24 octombrie, 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.

 

În prezent, Olanda deține aproximativ 4.300 de ferme care activează în sectorul porcinelor, dar, potrivit raportului, în 2030 vor mai funcționa doar aproximativ 1.000 de ferme. Cu alte cuvinte, banca se așteaptă ca 3500 de ferme de familie să dispară chiar în următorii cinci ani.

 

Nu există nicio perspectivă

 

Pentru că există o diferență enormă între veniturile fermierilor, pentru o parte dintre ei nu există perspectivă, iar banca rezumă o serie de motive pentru care sectorul se va schimba rapid în următorii ani:

 

  • Extinderea este dificilă, ceea ce duce la creșterea prețurilor de cost după investiții;
  • Reglementări de mediu mai stricte în principala provincie Brabant Nord-Brabant.
  • Sfârșitul unui regulament (2020), care a permis producătorilor să rămână în continuare în afaceri fără a investi în cele mai bune tehnici posibile de reducere a emisiilor de amoniac;
  • Venituri insuficiente;
  • Lipsa succesorilor; aproximativ 60-70% din fermieri au peste 50 de ani.

 

Numărul de porci va scădea

 

Numărul de porci va scădea. De aceea, autoritățile olandeze lucrează la o „reconstrucție caldă” a industriei porcilor, care va permite treptat producătorilor să iasă din activitate. Ca urmare, se așteaptă ca guvernul să achiziționeze aproximativ 5% din drepturile de producție a porcilor.

 

Conform estimărilor, Țările de Jos își vor reduce producția cu 1,8 milioane purcei și, de asemenea, cu 1 milion de porci finisați. Mărimea reducerii va depinde de condițiile acestei „reconstrucții calde”, precum și de contribuția provinciilor la compensarea desființării fermelor.

 

Oportunități pentru fermierii porcine care rămân în activitate

 

Pentru acei producători de porcine care vor rămâne în afaceri, vor exista noi oportunități, potrivit Rabobank, chiar dacă în lume, cererea de carne de porc va continua să crească. Ceea ce contează pentru acești producători de porcine este că va fi necesară o cooperare mai strânsă, atât cu producătorii de hrană pentru animale, cât și cu cei de carne, pentru ca Țările de Jos să-și păstreze rolul proeminent pe piața mondială.

 

Necesitatea unor noi produse

 

O nouă abordare este mai mult decât este necesară, potrivit băncii. Consumatorii vor continua să aibă cereri mai mari pentru carnea de porc și să solicite informații amănunțite despre carnea pe care o cumpără.

 

Datorită diversității crescânde a cererii de carne de porc, va fi necesar ca procesatorii să lanseze produse noi, specifice pentru o anumită piață de nișă, oriunde pe planetă. Acest lucru este necesar, de asemenea, pentru a menține afacerea profitabilă, susține Rabobank, care argumentează în acest fel faptul că vor rămâne viabile doar fermele industrializate, de dimensiuni foarte mari și multinaționalele din zona de procesare.

 

În plus, Rabobank afirmă că presiunea societății asupra atenției asupra unor aspecte precum bunăstarea animalelor, emisiile, sănătatea publică și transparența sunt în creștere.

 

Raportul este deosebit de important, deoarece, Olanda este una dintre cele mai mari și mai influente industrii de porci din întreaga lume, analiza fiind relevantă pentru viitorul sectorului din întreaga lume.

Pachetul de reformă PAC pentru perioada post 2020
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 mai 2019

(Comunicat) ”Noul model de performanță este elementul central al reformei PAC și cea mai inovatoare caracteristică a acesteia. Aceste schimbări de paradigmă vor permite Statelor Membre să aibă un cuvânt mai greu de spus în elaborarea politicilor lor naționale, dar vor avea și o responsabilitate mai mare.   Avansarea...

La IFFA 2019, tradiția a întâlnit tehnologia de avangardă
Autor: meatmilk  /   miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat) Timp de șase zile, IFFA , târgul numărul 1 pentru industria cărnii a arătat modul în care sectorul poate fi adaptat pentru viitor. De la fabrica de carne inteligentă, tendințele de ambalare și siguranța alimentelor, prin etichetarea curată, la așteptările crescânde privind calitatea cărnii, expozanții IFFA au oferit...