Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rabobank: Piața europeană a cărnii de porc rămâne sub presiune

Autor: Maria Demetriadjoi, 24 octombrie, 2019

Vara anului 2019 și-a arătat efectul deplin asupra piețelor europene de carne de porc, prețurile ajungând la niveluri maxime sezoniere, informează Rabobenk, în ultima sa analiză. În același timp, performanța la export a fost relativ pozitivă, având în vedere situația evoluției PPA PE continent.

 

Temperaturile record din Europa de Vest au dus la scăderea producției de de carne porc în ultimele săptămâni. Nu numai că căldura a făcut ca porcii să crească mai lent, dar consumatorii au fost reticenți în achiziționarea cărnii de porc, potrivit surselor industriei.

 

La rândul lor, prețurile locale ale mărfurilor pentru furaje au fost relativ neafectate de valul de căldură din iunie. Franța, cel mai mare producător de grâu din UE, raportează o creștere cu 8,5% a producției de grâu moale pentru acest an. Prețurile carcaselor s-au mișcat lateral în ultimele săptămâni, după o creștere constantă până la T2 2019.

 

În același timp, prețurile cărnii de porc au început acum să scadă, dar rămân mult peste media pe cinci ani. Conform surselor industriei, cererea de import din China a fost lentă în ultimele săptămâni, dar este de așteptat să se ridice din nou în următorul trimestru.

 

Acest lucru ar trebui să mențină presiunea ascendentă asupra prețurilor pentru cea mai mare parte a trimestrului următor și să anuleze parțial scăderea prețurilor de obicei în septembrie. În ciuda prețurilor puternice, majoritatea producătorilor europeni nu își extind efectivele. Cifrele recente publicate de autoritățile germane arată o scădere de 2,9% a efectivelor de scroafe, în recensământul animalelor din mai 2019. O tendință similară a fost raportată în Danemarca, unde efectivul de scroafe a scăzut cu 4,7% în trimestrul II 2019. Împreună, aceste țări reprezintă 36% din totalul efectivului de scroafe UE.

 

Referindu-se la ultimul trimestru al anului 2019, Rabobank notează că riscurile continue ale PPA în Europa sunt probabil cauza pesimismului producătorilor din nordul Europei. Situația de focar din statele membre estice rămâne presantă. Zonele deja afectate raportează cazuri noi, inclusiv în efectivele interne. Pe de altă parte, evoluțiile din Belgia sunt mai pozitive. Pentru prima dată din septembrie 2019, a trecut o săptămână fără ca un nou caz de mistreți afectați să fie raportat.

FAO: Cresc prețurile la brânzeturi, carne de porc și porumb
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 iunie 2019

Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut pentru a cincea lună consecutiv în luna mai, împinse de creșterea prețurilor la brânzeturi și porumb datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.   Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare, care urmărește modificările lunare ale prețurilor...

FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut în aprilie
Autor: meatmilk  /   miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat FAO) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în aprilie până la cel mai înalt nivel din ultimul an, creșterea fiind determinată de prețurile la carne și la produsele lactate.   Indicele FAO pentru prețurile la alimente, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale la...