Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rabobank: preturile carnii de porc vor atinge recordul anul viitor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, oferta stransa si economia provocatoare ar putea impinge preturile carnii de porc la niveluri record in 2013, dupa cum arata ultima analiza a Rabobank.

Ultimul raport trimestrial al Rabobank despre carne de porc arata ca sectorul global al carnii de porc a experimentat unul dintre cei mai turbulenti ani din istorie, unde preturile mari la furaje au dus la lichidarea a turme intregi de porci din toata lumea. Se preconizeaza ca presiunea asupra pretului carnii de porc rezultata din aceste lichidari ale turmelor va continua pentru aceasta prima parte a trimestrului,dar ca preturile ar putea sa urce din nou la sfarsitul anului siin 2013.

Cheia volatilitatii pietei a fost dezvoltarea preturilor in contrast intre deferite regiuni de producere a carnii de porc. Preturile la porci in America de Nord si Coreea de Sud au scazut brusc ca rezultat al exploziei ofertei sezonale si inceputul lichidarii turmelor, in timp ce in Brazilia si UE preturile s-au consolidat ca urmare a restrictiilor de oferte urmand lichidarea turmelor la inceputul anului.

Raportul subliniaza ca populatia de scroafe din UE a scazut cu 3,9% anul acesta, analistii dand vina pe profitabilitatea saraca. Totodata, cererea mare la export ca urmare a valorilor scazute a monedei de schimb este considerata vinovata pentru preturile mari la porci in Brazilia si UE.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...