Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

RAC – Renewable Antimicrobial Coating de la Ecolab

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Renewable Antimicrobial Coating (RAC) este un nou tratament al suprafetelor, care reduce riscul contaminarii incrucisate si permite controlul igienei mediului.
Produsul este disponibil in Romania prin compania ECOLAB.

RAC este o pelicula antimicrobiana, care impiedica dezvoltarea mucegaiului, fiind, de asemenea, eficienta si impotriva bacteriilor patologice ce se formeaza in industria alimentara.

RAC se foloseste pentru tratarea suprafetelor si a echipamentelor ce nu sunt usor accesibile sau al caror cost este prea mare la dezinfectia cu un produs obisnuit.

Spre deosebire de un dezinfectant obisnuit, RAC este conceput sa ramana pe suprafete cateva saptamani, pastrandu-si proprietatile dezinfectante si oferind protectie pe intreaga perioada de timp.

Intrucat RAC este activ atat in perioada de productie, cat si in cea in care nu se lucreaza, nivelul microorganismelor in fabrica este semnificativ imbunatatit. In paralel cu acest produs, se poate folosi si un alt produs dezinfectant.

Produsul oferit de compania Ecolab este un dezinfectant cu RAC care, dupa aplicare, se transforma intr-o pelicula si nu permite dezvoltarea microbilor, iar, daca intra in contact cu apa, se transforma in biocid.

Produsul se poate aplica in strat mai subtire (putin vizibil) sau mai gros. Aplicarea s-a efectuat atat pe suprafete curate, cat si pe suprafete usor murdare, in cazul celor putin murdare este necesara aplicarea unui strat mai gros, astfel incat sa nu existe rupturi in pelicula.
• este necesar un training pentru operator (echipamentul functioneaza la 200 de bari);
• perioada recomandata de pastrare este de
30 de zile, din ratiuni economice,
dar testele au aratat ca poate fi
activ pana la 3 luni;
• se poate aplica strat peste strat, dar inca nu s-a determinat cate straturi, respectiv la ce grosime se desprinde de perete.

Produsul se poate indeparta in doua moduri:
1) manual, dupa uscare: in acest caz,
aplicarea va fi efectuata intr-un
strat mai gros, operatiunea fiind
de lunga durata: aproximativ 45 min/mp;
2) cu apa, prin limpezire: este foarte solubil in apa.

Sugestii de aplicare:
• spatii neproductive: holuri, poduri, spatii stocare;
• brutarii – spalare uscata si dezinfectie fara apa;
• farmacos – spatii care nu au canalizare;
• beverage – tancurile de inox.

In urma aplicarii, poate sa previna coroziunea, nu se poate aplica pe garnituri din cauza posibilei contaminari.

ANSVSA: Retragere de piață a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Joi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de brânză “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”.   Retragerea produsului a fost inițiată în urma unei informări primite de la...

ANSVSA: Alte produse cu pestă porcină africană confiscate la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat ANSVSA)Institutul de Diagnostic și Sanătate Animală (IDSA), Laboratorul Național de Referință pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs, care făcea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu, în data de 26 martie.   De această dată, este vorba despre...