Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

RAC – Renewable Antimicrobial Coating de la Ecolab

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Renewable Antimicrobial Coating (RAC) este un nou tratament al suprafetelor, care reduce riscul contaminarii incrucisate si permite controlul igienei mediului.
Produsul este disponibil in Romania prin compania ECOLAB.

RAC este o pelicula antimicrobiana, care impiedica dezvoltarea mucegaiului, fiind, de asemenea, eficienta si impotriva bacteriilor patologice ce se formeaza in industria alimentara.

RAC se foloseste pentru tratarea suprafetelor si a echipamentelor ce nu sunt usor accesibile sau al caror cost este prea mare la dezinfectia cu un produs obisnuit.

Spre deosebire de un dezinfectant obisnuit, RAC este conceput sa ramana pe suprafete cateva saptamani, pastrandu-si proprietatile dezinfectante si oferind protectie pe intreaga perioada de timp.

Intrucat RAC este activ atat in perioada de productie, cat si in cea in care nu se lucreaza, nivelul microorganismelor in fabrica este semnificativ imbunatatit. In paralel cu acest produs, se poate folosi si un alt produs dezinfectant.

Produsul oferit de compania Ecolab este un dezinfectant cu RAC care, dupa aplicare, se transforma intr-o pelicula si nu permite dezvoltarea microbilor, iar, daca intra in contact cu apa, se transforma in biocid.

Produsul se poate aplica in strat mai subtire (putin vizibil) sau mai gros. Aplicarea s-a efectuat atat pe suprafete curate, cat si pe suprafete usor murdare, in cazul celor putin murdare este necesara aplicarea unui strat mai gros, astfel incat sa nu existe rupturi in pelicula.
• este necesar un training pentru operator (echipamentul functioneaza la 200 de bari);
• perioada recomandata de pastrare este de
30 de zile, din ratiuni economice,
dar testele au aratat ca poate fi
activ pana la 3 luni;
• se poate aplica strat peste strat, dar inca nu s-a determinat cate straturi, respectiv la ce grosime se desprinde de perete.

Produsul se poate indeparta in doua moduri:
1) manual, dupa uscare: in acest caz,
aplicarea va fi efectuata intr-un
strat mai gros, operatiunea fiind
de lunga durata: aproximativ 45 min/mp;
2) cu apa, prin limpezire: este foarte solubil in apa.

Sugestii de aplicare:
• spatii neproductive: holuri, poduri, spatii stocare;
• brutarii – spalare uscata si dezinfectie fara apa;
• farmacos – spatii care nu au canalizare;
• beverage – tancurile de inox.

In urma aplicarii, poate sa previna coroziunea, nu se poate aplica pe garnituri din cauza posibilei contaminari.

EFSA: Actualizarea evaluării genotoxicității substanțelor din alimente și hrana animalelor
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

La finalul lunii decembrie 2017, EFSA a publicat o actualizare a modului în care evaluează genotoxicitatea potențială a substanțelor în evaluarea produselor alimentare și a hranei pentru animale.   Președintele Comitetului științific al EFSA, Prof. Anthony Hardy, a declarat: ”Acest aviz științific oferă recomandări...

Scandalul calității duale, departe de a se fi încheiat
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

În 2017, așa-numitele produse alimentare de calitate duală au fost plasate în centrul atenției.Ca urmare,  Katia Merten-Lentz, partener la Keller & Heckman, se întreabă întreabă dacă este legal ca firmele alimentare să ofere rețete diferite, sub același nume, în Europa.   La Bruxelles, discuțiile...