Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

RAC – Renewable Antimicrobial Coating de la Ecolab

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Renewable Antimicrobial Coating (RAC) este un nou tratament al suprafetelor, care reduce riscul contaminarii incrucisate si permite controlul igienei mediului.
Produsul este disponibil in Romania prin compania ECOLAB.

RAC este o pelicula antimicrobiana, care impiedica dezvoltarea mucegaiului, fiind, de asemenea, eficienta si impotriva bacteriilor patologice ce se formeaza in industria alimentara.

RAC se foloseste pentru tratarea suprafetelor si a echipamentelor ce nu sunt usor accesibile sau al caror cost este prea mare la dezinfectia cu un produs obisnuit.

Spre deosebire de un dezinfectant obisnuit, RAC este conceput sa ramana pe suprafete cateva saptamani, pastrandu-si proprietatile dezinfectante si oferind protectie pe intreaga perioada de timp.

Intrucat RAC este activ atat in perioada de productie, cat si in cea in care nu se lucreaza, nivelul microorganismelor in fabrica este semnificativ imbunatatit. In paralel cu acest produs, se poate folosi si un alt produs dezinfectant.

Produsul oferit de compania Ecolab este un dezinfectant cu RAC care, dupa aplicare, se transforma intr-o pelicula si nu permite dezvoltarea microbilor, iar, daca intra in contact cu apa, se transforma in biocid.

Produsul se poate aplica in strat mai subtire (putin vizibil) sau mai gros. Aplicarea s-a efectuat atat pe suprafete curate, cat si pe suprafete usor murdare, in cazul celor putin murdare este necesara aplicarea unui strat mai gros, astfel incat sa nu existe rupturi in pelicula.
• este necesar un training pentru operator (echipamentul functioneaza la 200 de bari);
• perioada recomandata de pastrare este de
30 de zile, din ratiuni economice,
dar testele au aratat ca poate fi
activ pana la 3 luni;
• se poate aplica strat peste strat, dar inca nu s-a determinat cate straturi, respectiv la ce grosime se desprinde de perete.

Produsul se poate indeparta in doua moduri:
1) manual, dupa uscare: in acest caz,
aplicarea va fi efectuata intr-un
strat mai gros, operatiunea fiind
de lunga durata: aproximativ 45 min/mp;
2) cu apa, prin limpezire: este foarte solubil in apa.

Sugestii de aplicare:
• spatii neproductive: holuri, poduri, spatii stocare;
• brutarii – spalare uscata si dezinfectie fara apa;
• farmacos – spatii care nu au canalizare;
• beverage – tancurile de inox.

In urma aplicarii, poate sa previna coroziunea, nu se poate aplica pe garnituri din cauza posibilei contaminari.

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...