Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Radu Chețan: Unele importuri de ouă au origine necunoscută

Autor: Maria Demetriadjoi, 21 iulie, 2016

(Agerpres) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va înăspri controalele la frontieră după ce a constatat că din spaţiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută, respectiv ouă nemarcate la producător, a declarat preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş Cheţan. 

 
Oficialul a spus: „Ouăle din România sunt verificate. Industria noastră de profil, cea de pasăre, este una extrem de matură şi responsabilă. Noi ne confruntăm cu altceva. Ne confruntăm cu faptul că din spaţiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută.

 

Vom înăspri controalele în privinţa a ceea ce înseamnă transporturile de ouă şi carne de pasăre în România. Am avut acum câteva săptămâni, din Polonia, o problemă. Faptul că înăspreşti controalele înseamnă că dai un semnal prin care lumea înţelege că nu-şi poate permite să invadeze spaţiul altei ţări, chiar dacă este europeană, şi îşi ia măsuri de precauţie în care ori nu mai transportă, ori o face la modul cel mai transparent şi legal”.

 
Acesta a afirmat că ouăle care au venit din spaţiul UE erau nemarcate la producător, intrau în România şi ulterior erau marcate în diferite zone sau depozite intermediare, iar după aceea se puneau în consum.

 
„Mă îngrijorează faptul că poate fi un atentat la sănătatea publică, că există o problemă pe care trebuie să o rezolvăm şi ea a venit semnalată şi din partea industriei de profil româneşti”, a adăugat Radu Roatiş Cheţan. În România, producătorii au obligaţia de a marca pe fiecare ou: ziua, data şi ora la care el a fost obţinut. (În imagine, domnul Radu Roatiș Chețan, la Meat & Milk 2016)

Grigore Horoi: Agricola Internațional Bacău va fi Steaua industriei românești!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 21 septembrie 2017

Aflată în somptuoasa sală de festivități a grupului Agricola Internațional Bacău, cu ocazia sărbătoririi celor 25 de ani de activitate, prin fața asistenței se perindă la pupitru fel de fel de vorbitori care, normal de altfel, prezintă realizări, cifre, grafice. Dar se poate întâmpla ca jurnalistului aflat și el acolo să nu i se...

Irina Crăciunescu-Diana: Politica salarială a Guvernului ne preocupă în mod deosebit
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 27 aprilie 2017

Continuăm șirul opiniilor managerilor români din industriile de carne și lapte ale României, despre starea mediului de afaceri din acest moment, cu declarația doamnei Irina Crăciunescu-Director General al companiei Diana. Iată ce a declarat în acest sens, pentru revista Meat.Milk.:   "Mediul de afaceri din domeniile în care...