Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Radu Chețan: Unele importuri de ouă au origine necunoscută

Autor: Maria Demetriadjoi, 21 iulie, 2016

(Agerpres) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va înăspri controalele la frontieră după ce a constatat că din spaţiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută, respectiv ouă nemarcate la producător, a declarat preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş Cheţan. 

 
Oficialul a spus: „Ouăle din România sunt verificate. Industria noastră de profil, cea de pasăre, este una extrem de matură şi responsabilă. Noi ne confruntăm cu altceva. Ne confruntăm cu faptul că din spaţiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută.

 

Vom înăspri controalele în privinţa a ceea ce înseamnă transporturile de ouă şi carne de pasăre în România. Am avut acum câteva săptămâni, din Polonia, o problemă. Faptul că înăspreşti controalele înseamnă că dai un semnal prin care lumea înţelege că nu-şi poate permite să invadeze spaţiul altei ţări, chiar dacă este europeană, şi îşi ia măsuri de precauţie în care ori nu mai transportă, ori o face la modul cel mai transparent şi legal”.

 
Acesta a afirmat că ouăle care au venit din spaţiul UE erau nemarcate la producător, intrau în România şi ulterior erau marcate în diferite zone sau depozite intermediare, iar după aceea se puneau în consum.

 
„Mă îngrijorează faptul că poate fi un atentat la sănătatea publică, că există o problemă pe care trebuie să o rezolvăm şi ea a venit semnalată şi din partea industriei de profil româneşti”, a adăugat Radu Roatiş Cheţan. În România, producătorii au obligaţia de a marca pe fiecare ou: ziua, data şi ora la care el a fost obţinut. (În imagine, domnul Radu Roatiș Chețan, la Meat & Milk 2016)

Radu Timiș Jr.: ”Voi face din Cris-Tim cea mai mare firmă din Industria Alimentară românească!”
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 5 aprilie 2017

Rar mi-a fost dat, ca jurnalist, să întâlnesc în ultimii ani un tânăr precum Radu Timiș Junior, iar asta o scriu și cu bucurie dar și cu tristețe. Cu tristețe, pentru că sunt foarte puțini ca el. Cu bucurie, însă, pentru că, așa cum i-am spus după ce mi-a acordat interviul, poate fi un model pentru generația sa, ba chiar, poate...

De zece ani, în UE: Cum am fost, cum suntem, cum vom fi? Răspunde Sorin Minea
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 16 decembrie 2016

Mai e puțin până în ziua de 1 ianuarie 2017, moment în care vom contabiliza trecerea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Ce a însemnat această perioadă pentru sectoarele de carne și lapte ale României, unde am ajuns și, mai ales, cum vor arăta aceste industrii în anul 2027? Pentru a creiona o imagine cât mai...