Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Radu timis, cris tim: statul sa isi banii din evaziunea fiscala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Ziarul financiar, intrarea in insolventa a Hidroelectrica ar putea determina statul sa colecteze mai multi bani la buget din evaziunea fiscala, avand in vedere ca insovlenta celei mai valoroase companii de stat a „speriat” bancile care ii acordau finantare.

„Au ramas doar firmele private care alimenteaza in prezent bugetul. Daca bancile nu vor mai pompa bani in sistemul de stat pentru ca le este frica si vor bloca finantarea, va fi o mare problema pentru bugetul de stat, care se alimenta de la banci pentru plata salariilor si a pensiilor.

Pentru ca va fi o problema de finantare a tarii, neavand bani, statul isi va spori atentia catre colectarea banilor din evaziune fiscala, 13 miliarde de euro pe an”, a spus Radu Timis, Presedintele producatorului de mezeluri Cris Tim si Presedinte al ARC, prezent la sedinta deschisa de redactia ZF Expert.

Timis a mai precizat ca, din punctul sau de vedere, toate firmele de stat reprezinta „vaci de muls” si ca, atata timp cat vor exista interese politice si economice asupra acestor firme, ele nu vor avea performanta, singura solutie ramasa fiind tot privatizarea.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...