Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Radu Timiș: Decizia modificăriilor din Legea 150 trebuie să fie asumată politic

Autor: Ilie Stoianjoi, 16 februarie, 2017

Ca reacție la declararea stării de Infrigement a României, din cauza unor prevederi din Legea 150, domnul Radu Timiș, proprietar al grupului de firme Cris-Tim și președinte al Asociației Române a Cărnii, a declarat în exclusivitate pentru redacția revistei Meat.Milk.:

 

”Încă o dată se dovedește că ne menținem în zona negativismului, că atragem numai lucrurile rele și că privim partea goală a paharului și nu pe cea plină, iar asta e o vină aproape generală. Ne-am învățat să dăm legi proaste și să spunem: Lasă, domnule, că vom vedea ce vom face în viitor!

 

Nu merge așa. De vreme ce am intrat în Uniunea Europeană, trebuie să respectăm regulile jocului din acest spațiu economic, social, și politic. Pe de altă parte, însă, se vede încă o dată că nu avem nicio putere de negociere la nivelul Parlamentului European, care să cotracareze grupurile de lobby extrem de puternice ale altor state și ale marilor grupuri de interese din Occident. 

 

Din păcate, această declanșare de infrigement este doar una dintre multele care vor urma. Să nu uităm că avem mari probleme pe mediu, iar în curând vom avea de suportat infrigementul și pe justiție, dar și pe alte zone.

 

Cât despre Legea 150, ea trebuie modificată urgent. Dar trebuie avut în vedere interesul fermierilor români care nu au nicio posibilitate de negociere, acum, cu marile lanțuri de magazine. Cât privește ce a început să se întâmple în parlament, cu această lege, e clar că toate partidele trebuie să colaboreze cu organizațiile profesionale și să accepte toate observațiile pertinente, pentru ca toate interesele fermierilor români dar și ale procesatorilor și comercianților din România, să fie apărate. 

 

În același timp, PSD-ul, în primul rând, pentru că deține majoritatea, trebuie să colaboreze cu liberalii, pentru a efectua modificările necesare, pentru că PNL-ul a dat această lege, iar decizia trebuie să fie una asumată politic, în comun.”

Aliat Auto a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 aprilie 2017

Compania Aliat Auto, Centru Autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz și singurul service autorizat pentru limuzine Maybach, a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, eveniment care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   În cadrul manifestării,...

Personalități de prim rang au confirmat participarea la Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 aprilie 2017

Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2017, care își va derula cea de-a VI-a ediție în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, cel mai important eveniment de specialitate al anului, atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est, se va bucura de participarea celor mai importante și marcante...