Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Radu Timiș: ”Statul și băncile ne concurează neloial”

Autor: Ilie Stoianluni, 23 septembrie, 2013

Radu Timis (foto), proprietarul Cris-Tim, crede ca producatorii locali sunt supusi unei concurente neloiale atat din partea statului, cat si din partea bancilor si a evaziunii fiscale.

“In Romania daca ajungi sa respecti regulile ai o problema de supravietuire. Noi avem parte de concurenta neloiala atat din partea statului, cat si din partea bancilor, a evaziunii fiscale. Lanturile de supermarketuri pun presiune pe negociere. Avem si noi probleme la negocieri desi suntem o companie mare. Asa vom ajunge ca in 2-3 ani niciun parizer sa nu mai fie produs in Romania, ci in Polonia, pentru ca sunt mai eficienti ca noi”, a declarat Timis, pentru Wall Street.

Pe de alta parte, Aurel Popescu, presedintele patronatului din industria painii Rompan, a acuzat marii retaileri de situatia dificila in care se afla industria de morarit si panificatie.

“Marcile proprii ne aduc numai pierderi. De multe ori ramanem cu stocuri de ambalaje foarte mari din cauza desfacerii unilaterale a contractelor. Moraritul si panificatia au incheiat 2012 cu cele mai mari pierderi din istorie. La aceasta situatie ati contribuit si dumneavoastra, marii retaileri”, spune Popescu.

In replica, Alexandru Vlad, vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania si director general al Selgros, a dat exemplul Poloniei unde bunurile alimentare au 100% provenienta locala si sunt chiar mai ieftine decat in Germania.

“Bunurile alimentare au un pret scazut in tarile in care sunt indeplinite doua criterii: TVA scazut la alimente si unde lantul alimentar este adus mai mult in tara. In Polonia bunurile alimentare provin de la A la Z din Polonia si sunt mai ieftine chiar si decat in Germania”, explica Vlad.(Mai multe, pe www.wall-street.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...