Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Raportul ansvsa, prezentat comisiei europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In 7 si 8 noiembrie, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a prezentat un raport intermediar, Comisiei Europene, referitor la stadiul supravegherii animalelor, in ceea ce priveste pesta porcina clasica, pentru a putea obtine acordul de a exporta pe piata comunitara carne de de porc autohtona, informeaza Agerpres.

In acest sens, presedintele ANSVSA, Radu Roatis a subliniat ca Raportul intermediar privind posibilitatea punerii in comertul comunitar a carnii de porc, obtinuta in fermele din Romania, a fost prezentat Comisiei Europene iar cel final, la sfarsitul lunii noiembrie. Astfel, in luna decembrie a acestui an, va putea fi prezentata pozitia Romaniei si se va solicita, totodata, votul statelor membre. Noi suntem convinsi ca vom obtine acest acord.

Raportul intermediar va contine pachetul total de analize, efectuat de medicii veterinari, in octombrie, animalelor din fermele ce au solicitat exportul pe piata comunitara, din cele apropiate acestor ferme, si din gospodariile populatiei zonale. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...