Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rasa mixtă South Devon, ideală pentru România

Autor: Meat MIlkmiercuri, 10 septembrie, 2014

Rasa South Devon care dateaza din anii 1800, este una din cele mai mari bovine din Marea Britanie, renumita pentru temperamentul sau docil.

Prin dimensiuni si conformatia carcasei, este o alternativa viabila raselor mari de pe continent. Vacile South Devon sunt mame foarte bune, au o productie considerabila de lapte si traiesc mult. Sunt rezistente, adaptabile, cu o  foarte buna conversie a hranei South Devon este renumita ca rasa atat pentru carne cat si pentru lapte, iar productiile de lapte reflecta acest lucru. Productia ridicata de lapte si instinctul matern dezvoltat asigura un procentaj ridicat de supravietuire a tineretului. Vaca fata pe parcursul a 15 ani. Cu asemenea longevitate, e nevoie de putine juninci pentru innoirea cirezii, multe fiind disponibile pentru vanzare ca animale de reproductie sau carcase de vita calitativ superioare.

Taurul South Devon poate fi folosit ca animal de prasila, reusind ca produsii sai, fie rasa pura, fie hibrizi, sa aiba un spor de greutate apreciabil, maturizare timpurie si o conformatie a carcasei care este apreciata pe piata moderna. Taurii South Devon transmit viitoarei generatii o calitate superioara a carnii, aceasta fiind frageda si gustoasa, cu aspect marmorat, imbunatatind astfel calitatea carnii de vita rezultate.

South Devon este cea mare dintre rasele de bovine indigene engleze si este bine cunoscută pentru calitatea carnii, a laptelui si a untului sau. Rasa se poate creste atat in sisteme intensive ca si extensive, sau intr-o cireada comerciala ori de rasa pura. Rasa South Devon consuma iarba, producand carcase de calitate superioara, cu carne marmorata / bine granulata. Greutate corporala medie adulta este de 1.250 kg la tauri, si de 675 kg la vaci.(gazetadeagricultura.info)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...