Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Război pe postul de Comisar European

Autor: Meat MIlkjoi, 17 aprilie, 2014

Președintele Băsescu a anunțat că-l susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de comisar european. În PSD sunt însă mai mulți care vizează acest post.

Pe lista PSD pentru poziția de comisar european se află europarlamentarul Corina Crețu, care și-ar dori să aibă un portofoliu care să gestioneze intervențiile în caz de dezastre naturale, ministrul de Externe, Titus Corlățean, precum și fostul șef al diplomației Mircea Geoană. Atât Corlățean, cât și Geoană ar viza postul de înalt reprezentant pentru politica externă a Uniunii Europene, post ocupat acum de baroneasa Catherine Ashton.

Crețu este foarte apropiată de soția premierului Ponta, Daciana Sârbu, ceea ce îi poate asigura susținere politică. Cu șanse mai mici, pe aceeași listă a PSD se află actualul ministru delegat al Energiei, Răzvan Nicolescu.

El a avut deja o experință bună la Bruxelles, din 2010 până în 2014, ca președinte al Consiliului de Administrație la Agenţia Europeană pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare în Energie. Totuși, portofoliul de comisar european pentru Energie este considerat a fi prea ambițios pentru o țară ca România.(Mai multe, pe www.evz.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...