Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reacție: Domnul Achim Irimescu s-a referit la situații punctuale

Autor: Meat MIlkjoi, 31 martie, 2016

(Comunicat) Referitor la articolul publicat joi, 31 martie 2016, în Ziarul Financiar, cu titlul: “Ministrul agriculturii Achim Irimescu: <<În România salamul se spală cu oțet și se pune iar în vânzare. Nimeni nu-i controlează pe importatori. A fost carne de vită congelată de 40 de ani care a ajuns în România>>”, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale face următoarele precizări:

 

Afirmația ministrului Achim  Irimescu, preluată în titlul știrii, conține informații privind unele situații punctuale relatate recent în mass-media și în cazul cărora organele de control au întreprins acțiuni pentru stoparea unor asemenea practici ilegale, eliminând riscul unor situații care ar putea lăsa loc unor interpretări generalizatoare. Au fost, desigur, cazuri izolate.

 

În același context, declarația ministrului Achim Irimescu se referă la întărirea capacității de control operată de autoritățile statului (prin necesitatea creșterii numărului de controale prin eșantionare care se fac conform legislației în vigoare) astfel încât riscul de comercializare a unor produse neconforme să fie diminuat cât mai mult.

 

Încă de la preluarea mandatului, ministrul Achim Irimescu a subliniat importanța sănătății și securității alimentare, reliefând rolul autorităților cu atribuții de control (ANSVSA, ANPC, Direcția Generală a Vămilor, etc) atât în ceea ce privește protejarea consumatorului final, cât și în ceea ce privește conformarea producătorilor, procesatorilor și retailerilor la standardele europene și internaționale de sănătate alimentară. Fără un control permanent și eficient, nu este protejat nici consumatorul, nici  cei aflați pe lanțul de producție și comercializare (producătorul, procesatorul și retailerul).

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...