Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Realizarea unui Demonstrator Bioeconomic Integrat continuă

Autor: Maria Demetriadluni, 24 august, 2015

Miniserul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Daniel Dumitru Botănoiu, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a organizat in 12 august 2015 o întâlnire inter-ministerială la sediul Ministerului Fondurilor Europene, continuare a mesei rotunde organizate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se arata intr-un comunicat de presa.

 

Mihaela Ciuciureanu, Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene, a discutat cu reprezentanţi ai: Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR); Academiei Române; Comitetului Naţional de Bioeconomie Aplicată şi Grupului de Iniţiativă Profesională pentru Bioeconomie în România; Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS); Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (MEIMMMA).

 

Discuţiile au abordat identificarea soluţiilor de finanţare multiplă pentru realizarea Strategiei Bioeconomice a României şi a unui Demonstrator Bioeconomic Integrat. În acest cadru au fost dezbătute principalele etape şi faze parcurse până în prezent în cadrul celorlalte întrevederi inter-ministeriale desfăşurate în mod succesiv: la MECS prin ANCSI (05.03.2015); la MEIMMMA (06.05.2015); la AOSR (12.05.2015); la MADR (22.07.2015). S-au făcut propuneri si recomandări adoptate prin consens, care au stabilit paşii următori necesari pentru derularea procedurilor legale stabilite prin reglementări naţionale şi europene, în conformitate cu Planurile de Acţiuni deja elaborate şi derulate în alte ţări din Uniunea Europeană.

 

În cadrul întâlnirii au avut intervenţii: Acad. Victor Voicu, Secretar General al Academiei Române şi Preşedintele Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române; Dr. Mihaela Ciuciureanu, Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene; Dr. Daniel Dumitru Botănoiu, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Veronica Tiu, Consilier MECS; Viorel Buruiană, Consilier Superior MIMMMA; Oana Toma, Consilier MADR, Denis Diaconescu, CNBA, precum şi alți specialişti – experţi.

 

Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a subliniat rolul complex al Bioeconomiei aplicate în dezvoltarea durabilă a României europene, cu evidenţierea domeniilor majore de utilizare eficientă a soluţiilor bioeconomice realizate deja cu succes în alte ţări europene, fapt demonstrat cu prisosinţă de valoarea anuală a cifrei de afaceri specifice pentru bioeconomie, care a depăşit 2000 de miliarde euro, astfel încât trebuie acţionat şi în ţara noastră, în ritm susţinut, pentru fructificarea acestor oportunităţi.

Kärcher demarează producția în fabrica de la Curtea de Argeș
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 august 2016

Grupul german Kärcher, cu afaceri de 2 mld. euro şi cu peste 11.000 de salariaţi la nivel mondial, va demara în sep­tem­brie producţia din România, de la Curtea de Argeş unde compania va produce aspiratoare industriale şi de uz casnic.   Nemţii au ridicat o fabrică de 20 de milioane de euro la 150 de kilometri de Bucureşti,...

Biotehnologiile Microcat®, prezentate la Expo-conferinta Meat&Milk 2016
Autor: Meat MIlk  /   marți, 31 mai 2016

Și în acest an Echipa Microcat România a fost prezentă la a V-a ediție a Expo conferinței Meat & Milk. La această ediție participanții workshop-ului Procesare Carne au avut ocazia să urmărească prezentarea gamei de produse Microcat® și să adreseze întrebări speakerului.   Persoanele prezente în sală, de la marii...