Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rebega: Acordul UE-Ucraina, benefic pentru toți

Autor: Meat MIlkluni, 22 septembrie, 2014

Cel mai important eveniment al sesiunii plenare a Parlamentului European, care a avut loc în această săptămână la Strasbourg, l-a constituit ratificarea Acordului de Asociere Ucraina – Uniunea Europeană, eveniment derulat pe fondul tensiunilor și conflictelor armate din Ucraina.

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, membru al grupului socialiștilor și democraților europeni consideră că „Ratificarea acordului atât de Parlamentul European cât și de Rada de la Kiev reprezintă un act benefic pentru România, țară de graniță a UE. Ratificarea acordului, care include și acordul de liber schimb, va oferi o perspectivă privilegiată din punct de vedere economic țării noastre și va avea ca prim efect intensificarea schimburilor comerciale”.

Laurențiu Rebega  îşi exprimă deasemenea convingerea că ratificare Acordului se va face şi de către celelalte state membre ale Uniunii Europene, sperând că acesta va deveni operabil de facto chiar în acest an. România a fost primul stat membru al UE care a ratificat, la 3 iulie, Acordurile de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, Georgia şi Ucraina.

Laurențiu Rebega concluzionează că  “ratificarea Acordului de Asociere Ucraina – Uniunea Europeană în plenul Parlamentului European reprezintă un act care demonstrează că viziunea guvernului Victor Ponta în relațiile externe este una corectă și coerentă, în acord cu politica Uniunii Europene”.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...