Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Recensamantul agricol romanesc, finantat partial de ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La 2 decembrie va incepe, in Romania, Recensamantul agricol care se deruleaza pe o perioada de trei ani, inclusiv perioada pregatitoare, au anuntat oficialilor Ministerului Agriculturii.

Cheltuielile totale cu Recensamantul agricol vor ajunge la 113 milioane de lei, din care 17 milioane de lei (patru milioane de euro) vor fi acoperite din fonduri de la Uniunea Europeana. Contributia Ministerului Agriculturii va fi de 63 milioane de lei. Rezultatele finale vor fi trimise catre Eurostat in 2012.

In acest timp, vor fi reactualizate datele privind suprafetele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigatii, numarul producatorilor agricoli si nivelul de dotare al fermelor.
Ministrul de resort, Valeriu Tabara, sustine ca este foarte important ca agricultorii sa declare exact cate animale detin sau cate hectare au in exploatare pentru ca datele sa fie cat mai concrete. La ultimul recensamant din 2002-2003 au fost centralizate date ce nu au putut fi folosite”, mentioneaza el. Informatiile din teren vor fi culese de 38.000 de recenzori.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...