Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Recensamantul agricol romanesc, finantat partial de ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La 2 decembrie va incepe, in Romania, Recensamantul agricol care se deruleaza pe o perioada de trei ani, inclusiv perioada pregatitoare, au anuntat oficialilor Ministerului Agriculturii.

Cheltuielile totale cu Recensamantul agricol vor ajunge la 113 milioane de lei, din care 17 milioane de lei (patru milioane de euro) vor fi acoperite din fonduri de la Uniunea Europeana. Contributia Ministerului Agriculturii va fi de 63 milioane de lei. Rezultatele finale vor fi trimise catre Eurostat in 2012.

In acest timp, vor fi reactualizate datele privind suprafetele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigatii, numarul producatorilor agricoli si nivelul de dotare al fermelor.
Ministrul de resort, Valeriu Tabara, sustine ca este foarte important ca agricultorii sa declare exact cate animale detin sau cate hectare au in exploatare pentru ca datele sa fie cat mai concrete. La ultimul recensamant din 2002-2003 au fost centralizate date ce nu au putut fi folosite”, mentioneaza el. Informatiile din teren vor fi culese de 38.000 de recenzori.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...