Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Recensamantul agricol romanesc, finantat partial de ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La 2 decembrie va incepe, in Romania, Recensamantul agricol care se deruleaza pe o perioada de trei ani, inclusiv perioada pregatitoare, au anuntat oficialilor Ministerului Agriculturii.

Cheltuielile totale cu Recensamantul agricol vor ajunge la 113 milioane de lei, din care 17 milioane de lei (patru milioane de euro) vor fi acoperite din fonduri de la Uniunea Europeana. Contributia Ministerului Agriculturii va fi de 63 milioane de lei. Rezultatele finale vor fi trimise catre Eurostat in 2012.

In acest timp, vor fi reactualizate datele privind suprafetele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigatii, numarul producatorilor agricoli si nivelul de dotare al fermelor.
Ministrul de resort, Valeriu Tabara, sustine ca este foarte important ca agricultorii sa declare exact cate animale detin sau cate hectare au in exploatare pentru ca datele sa fie cat mai concrete. La ultimul recensamant din 2002-2003 au fost centralizate date ce nu au putut fi folosite”, mentioneaza el. Informatiile din teren vor fi culese de 38.000 de recenzori.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...