Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Record de pret la carnea de porc pe piata americana

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe piata americana, preturile de retail la porc au ajuns la un nou record. In luna mai a fost de 3,043 de dolari pe uncie, cu 12 centi mai mult decat in aprilie. Recordul precedent era de 3,026 de dolari, inregistrat in septembrie 2008. Fata de anul trecut, pretul a fost in mai cu 3% mai mare.

La puii broiler, preturile de asemenea au crescut, fiind inregistrat un plus de 10 centi pe uncie. Pana la 1,755 de dolari pe uncie. Recordul in acest sector ramane pretul de 1,857 de dolari, inregistrat in mai 2009.

La carnea de vita, in schimb, cresterea a fost de numai 0,5%, pana la 4,43 de dolari pe uncie, cu 3% in plus fata de mai 2009, dar cu 8 centi mai putin fata de recordul de 4,526 de dolari, din august 2008. Specialistii estimeaza ca preturile vor creste in continuare, aceasta ca efect al urcarii preturilor la hrana pentru animale. Desigur, acestea se vor reflecta in preturile de comercializare catre beneficiarul final al produsului.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...