Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Recunoașterea facială și monitorizarea bunăstării porcilor de fermă

Autor: Maria Demetriadluni, 15 aprilie, 2019

Cercetătorii de la Colegiul Rural din Scoția (SRUC) dezvoltă tehnologii de recunoaștere a feței care pot ajuta fermierii să evalueze bunăstarea emoțională și fizică a porcilor.

 

Pana in prezent, studiile au demonstrat 97% precizie in identificarea individuală a porcilor, folosind doar fata, afirma cercetatorul principal in comportamentul animalelor si de bunastare la SRUC, dr. Emma Baxter, pentru GlobalMeatNews. „Considerăm această rată de succes o dovadă a conceptului și optimizăm în continuare modelul, pentru a ne asigura că acesta gestionează detectarea în timp”, a spus ea.

 

Cercetătorii au plasat primele camere de detecție a mișcării simple în spatele unei surse de apă pentru porcii din Centrul de Cercetare a Pigului din Penicuik, Midlothian. Acest lucru a fost complet neinvaziv si a insemnat ca animalele ar putea furniza mai multe imagini colectate fara nicio intrerupere, a spus Baxter.

 

O echipă de la Centrul Vision al Universității din West of England (UWE), a dezvoltat apoi algoritmi de învățare profundă, folosind rețele neuronale convoluționale pentru a scana imagini și a se concentra pe distingerea trăsăturilor faciale ale porcilor individuali.

 

Cercetătorii lucrează acum la identificarea expresiilor faciale ale porcilor și la detectarea modificărilor care ar putea indica starea lor emoțională, un instrument potențial valoros de gestionare a bunăstării. Acestea se fac prin captarea imaginilor faciale 3D și 2D ale populației de reproducție a scroafei, în diverse evenimente biologice care pot avea ca rezultat stări emoționale diferite.

 

Folosind aceste imagini, Centrul pentru Vision Machine al UWE dezvoltă în continuare tehnici avansate de învățare a mașinilor pentru a identifica automat emoțiile diferite transmise prin diferite expresii faciale.

 

Echipa dorește să dezvolte tehnologia pentru utilizarea în exploatație cu parteneri comerciali, în care scroafele individuale din efectivele mari ar fi monitorizate în mod continuu.

 

În cazul în care poate fi extins, ar fi probabil necesare modificări ale infrastructurii fermei, a explicat ea. De exemplu, fermele ar trebui să fie complet conectate la surse de alimentare neîntrerupte și capabilități de internet fiabile, în timp ce camerele de detectare ar trebui să fie instalate la înălțimea porcului, dar în afara lor.

 

In timp ce instrumentul nu ar trebui sa inlocuiasca bunastarea, Baxter a afirmat ca abilitatea sa de a monitoriza sanatatea animalelor ar putea facilita o interventie in timp, utilă si orientata, in special in operatiunile agricole mai mari.

 

Dr. Zoe Davies, directorul executiv al Asociației Naționale a Păsărilor din Marea Britanie, a fost de acord că experiența ar fi în continuare importantă: „Deși aceste instrumente ar putea contribui la susținerea acestui fapt, există mult mai mult pentru starea unui animal decât pentru fața lui”, a spus ea.

 

Ea a subliniat modul în care agricultorii ar putea face evaluări cuprinzătoare, evaluând în mod regulat indicatorii cheie, cum ar fi mediul fizic al fermei, lamecherea și rănile din trecut și prezent. „În viitor, aceste instrumente pot constitui o resursă suplimentară și pot contribui la punerea în aplicare a acestor rezultate, însă nimic nu va înlocui proprietarul”, a concluzionat ea.

AFIR și Microsoft au dat startul transformării digitale a agriculturii românești
Autor: meatmilk  /   joi, 24 octombrie 2019

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, împreună cu reprezentații Direcției IT din cadrul Agenției, directorul Daniel IFRIM și șeful de serviciu Bogdan TULBURE, au avut mai multe întrevederi cu reprezentanții companiei Microsoft despre rezultatele obținute de Agenție prin utilizarea...

Ventilarea adăposturilor pentru animale în sistem ACNV
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 19 septembrie 2019

Ventilarea adăposturilor pentru animale este deosebit de importantă în asigurarea bunăstării acestora. Tocmai de aceea, problema este atent și permanent studiată de către specialiști. Unul dintre aceștia, mai precis, expertul în managementul suinelor, John Gadd, de la Universitatea din Dublin, opinează că sistemele de ventilație...