Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reducerea cantitatii de sare ar putea influenta siguranta alimentelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un raport al Comitetului Britanic pentru Siguranta Alimentelor recomanda ca producatorii sa tina cont de impactul biologic asupra produselor atunci cand modifica proportiile pentru factori cheie de conservare, astfel ca ar trebui sa se tina cont de cantitatea de sare pentru a mentine calitatile anumitor preparate dupa productie.

Autoritatile au aratat ca ingredientele pentru conservarea anumitor produse sunt extreme de importante pentru prevenirea dezvoltarii diferitelor bacterii in produsele alimentare. Potrivit statisticilor, numarul cazurilor de listerioza s-a dublat in Marea Britanie din anul 2000, mai ales in randul persoanelor cu varste mai mari de 60 de ani.

In anul 2005 a fost estimate un numar de 400 de cazuri de listerioza, in urma carora 380 de persoane au fost spitalizate si 130 au decedat. Astfel, specialistii au avertizat ca tendinta de reducere a ingredientelor de tipul sarii ar putea favoriza dezvoltarea bacteriei Listeria Monocytogenes, daca aceasta este prezenta in alimente.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...