Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reducerea cantitatii de sare ar putea influenta siguranta alimentelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un raport al Comitetului Britanic pentru Siguranta Alimentelor recomanda ca producatorii sa tina cont de impactul biologic asupra produselor atunci cand modifica proportiile pentru factori cheie de conservare, astfel ca ar trebui sa se tina cont de cantitatea de sare pentru a mentine calitatile anumitor preparate dupa productie.

Autoritatile au aratat ca ingredientele pentru conservarea anumitor produse sunt extreme de importante pentru prevenirea dezvoltarii diferitelor bacterii in produsele alimentare. Potrivit statisticilor, numarul cazurilor de listerioza s-a dublat in Marea Britanie din anul 2000, mai ales in randul persoanelor cu varste mai mari de 60 de ani.

In anul 2005 a fost estimate un numar de 400 de cazuri de listerioza, in urma carora 380 de persoane au fost spitalizate si 130 au decedat. Astfel, specialistii au avertizat ca tendinta de reducere a ingredientelor de tipul sarii ar putea favoriza dezvoltarea bacteriei Listeria Monocytogenes, daca aceasta este prezenta in alimente.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...