Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reducerea cantitatii de sare ar putea influenta siguranta alimentelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un raport al Comitetului Britanic pentru Siguranta Alimentelor recomanda ca producatorii sa tina cont de impactul biologic asupra produselor atunci cand modifica proportiile pentru factori cheie de conservare, astfel ca ar trebui sa se tina cont de cantitatea de sare pentru a mentine calitatile anumitor preparate dupa productie.

Autoritatile au aratat ca ingredientele pentru conservarea anumitor produse sunt extreme de importante pentru prevenirea dezvoltarii diferitelor bacterii in produsele alimentare. Potrivit statisticilor, numarul cazurilor de listerioza s-a dublat in Marea Britanie din anul 2000, mai ales in randul persoanelor cu varste mai mari de 60 de ani.

In anul 2005 a fost estimate un numar de 400 de cazuri de listerioza, in urma carora 380 de persoane au fost spitalizate si 130 au decedat. Astfel, specialistii au avertizat ca tendinta de reducere a ingredientelor de tipul sarii ar putea favoriza dezvoltarea bacteriei Listeria Monocytogenes, daca aceasta este prezenta in alimente.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...