Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reducerea diareei după înțărcarea purceilor

Autor: Meat MIlkluni, 6 ianuarie, 2014

Unul dintre beneficiile adăugarii butiratului de sodiu în hrana purceilor este reducerea diareei după înţărcare, care este una dintre cele mai frecvente cauze a mortalităţii la acesta vârstă, informează PigProgress.net.

Un experiment in vitro realizat recent, a demonstrat acest fapt. Astfel, nişte celule de cultură au fost zgâriate pentru a provoca plăgii, iar apoi au fost tratate cu butirat de de sodiu. În urma adăugării butiratului de sodiu, procesul de vindecare s-a accelerat, iar astfel s-a confirmat efectul protector al acestei substanşe asupra mucoasei intestinale.

Acest studiu a confirmat cercetările anterioare care sugerau că unul din beneficiile butiratului de soia asupra intestinelor este să menţină funcţia de barieră intestinală.

De asemenea, studiul a mai reuşit să arate că adăugarea butiratului de sodiu în hrană poate juca un rol important în menţinerea strânsă a joncţiunii intestinale esenţiale pentru conservarea integrităţii intestinului. (Autor: Georgiana Maria Marinescu; Mai multe, pe www.agrazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...