Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Reducerea sarii in slanina cu 40%, fara diminuarea calitatii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu olandez arata ca este posibilia reducerea cu 40% a cantitatii de sare din slanina, fara ca gustul, calitatea si data valabilitatii sa fie afectate. Pentru ca aceste conditii sa fie indeplinite, trebuie inlocuita sarea obisnuita de bucatarie cu saruri care nu contin sodium (NA), au aratat cercetatorii.

Studiul a fost realizat pe bacon dar metoda poate fi extinsa si pentru alte preparate din carne.
Pentru un consumator obisnuit, carnea si produsele din carne furnizeaza aproximativ 17% din doza zilnica recomandata de sare, arata cercetatorii olandezi care au realizat studiul.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...