Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reducerea sarii in slanina cu 40%, fara diminuarea calitatii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu olandez arata ca este posibilia reducerea cu 40% a cantitatii de sare din slanina, fara ca gustul, calitatea si data valabilitatii sa fie afectate. Pentru ca aceste conditii sa fie indeplinite, trebuie inlocuita sarea obisnuita de bucatarie cu saruri care nu contin sodium (NA), au aratat cercetatorii.

Studiul a fost realizat pe bacon dar metoda poate fi extinsa si pentru alte preparate din carne.
Pentru un consumator obisnuit, carnea si produsele din carne furnizeaza aproximativ 17% din doza zilnica recomandata de sare, arata cercetatorii olandezi care au realizat studiul.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...