Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reforma PAC a fost adoptată de Parlamentul European

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 aprilie, 2014

(Agerpres) Parlamentul European nu a avut nici o obiecție privind reforma de Politiciii Agricole Comune înaintată spre aprobare de către comisarul european Dacian Cioloș. Documentul a fost deja adoptat de Comisia Europeană pe 11 martie 2014 și include strategiile de finanțare în agricultură până în 2020.

”În timpul ultimei ședințe de plen din această legislatură – de departe una dintre cele mai aglomerate din punct de vedere al subiectelor discutate și supuse la vot, Parlamentul European nu a avut nici o obiecție privind noua PAC. Deoarece a fost ultima ședință de plen înainte de euroalegeri, iar europarlamentarii aveau la dispozție termenul de 11 mai pentru a depune obiecții, documentele delegate pot fi decretate ca trecând de dreptul de veto al Parlamentului”, a declarat Paolo de Castro, președintele Comisiei pentru agriucltură din PE.

Conform regulementelor în vigoare, Parlamentul European nu poate decât să adopte sau să respingă în totalitatea reforma propusă privind Politica Agricolă Comună. Prin lipsa oricăror obiecții, comisarul pentru agricultură Dacian Cioloș reușește să își mai adauge un succes în portofoliul său de la Bruxelles și deschide calea pentru una verde a aprobării programelor naționale pentru dezvoltare rurală, între care și cel al României.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...