Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Refrigerarea bucatilor de carne

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

In prezent, foarte multe abatoare si ambalatori inca mai refrigereaza bucati de carne ambalate in cutii de carton de 25 kg, in camere de refrigerare. Eficienta racirii in camerele de refrigerare este foarte scazuta. Chiar daca eficienta este crescuta, cand sunt folosite temperatura scazuta si circulatia fortata a aerului, timpul de racire este de 24 de ore, incluzand timpul de echilibrare.

Congelarea suprafetei este contrara cunostintelor anterioare si experimenteaza cel mai viabil proces pentru racirea rapida a bucatilor de carne furnizate, inghetarea fiind extrem de rapida si uniforma. Nu s-au aratat efecte daunatoare in ceea ce priveste factorii ca: deshidratarea, pierderile prin picurare si nici proprietati senzoriale cum ar fi textura si aspectul.

Congelarea rapida a suprafetei in modul ADVANTECTM face ca perioadele de exploatare sa fie scurte, putand fi adaptate la produs, rezultand cea mai eficienta operatiune de refrigerare. Economiile pot fi imbunatatite, capacitatea data avand nevoie de mai putin spatiu de fabricare, consum redus de energie, timp de procesare mai scurt si o flexibilitate mai mare intr-un proces continuu. Ca rezultat al timpului redus de refrigerare, unul dintre cele mai importante beneficii va fi un produs de calitate ridicata, cu o perioada mai lunga de depozitare pentru consumatori, la un cost redus pentru producator.

Specificatiile Aplicatiei:
Descrierea produsului: Bucati de carne – diverse sortimente
Greutatea produsului: intre 0,5 kg si 5,0 kg
Temperatura interioara: intre +8oC si +10oC
Temperatura exterioara: intre +2,0oC si +4,0oC (2-5 mm crusta de gheata pe suprafata)

Solutia Frigoscandia: Impingement congelatorul ADVANTEC
Interval de oprire: 3 –5 minute
Capacitatea: 2.000 pana la 5.000 kg/h
Lungime totala: 6,4 m (1M ADVANTEC -1800 -1).
Istoric:
Investigatiile recente cu privire la siguranta alimentara s-au focusat asupra alimentelor refrigerate. Calitatea microbiologica este un factor critic in toate manipularile produselor refrigerate si are o importanta deosebita cand este vorba despre produsele de origine animala.

In timpul sacrificarii si manipularii ulterioare, suprafata carnii este mereu infectata cu diverse micro-organisme, care provin de la animale si din mediul inconjurator. Cand carnea este procesata, la transare, si aceste suprafete sunt infectate, iar problemele de natura microbiologica cresc. O congelare rapida este, asadar, esentiala pentru a reduce procesul de crestere.

Mai multe instalatii din Spania, Germania si Danemarca au demonstrat ca acest lucru nu poate fi facut mai eficient decat cu ADVANTEC™.

Spirala de congelare si racire pentru o flexibilitate maxima!
GYRoCOMPACT – este masina pe care o alegeti daca aveti nevoie sa raciti sau sa congelati orice, de la betisoare de peste sau piept de pui, pana la produse de patiserie sau semipreparate. Linia JBTC de echipamente Frigoscandia – congelatoare spirala, racitoare – ofera lumii cea mai ampla gama de produse, conceputa pentru a va oferi procesare si­gura si de inalta calitate.

Congelare si racire in linie
Perfect pentru produse subtiri, plate si aplicatii speciale!
Instalatiile de congelare si racire ADVANTEC™ ofera toata viteza si calitatea de congelare criogenica, cu un cost redus. Deshidratarea este mentinuta la un minimum absolut si cea mai inalta calitate a produsului este asigurata. Folosind o tehnologie dezvoltata de JBTC, jeturile de aer rece de mare viteza actioneaza asupra suprafetelor de sus si de jos ale produsului, congeland foarte repede, cu un impact minim, asupra structurii celulei.

Congelare individuala rapida pentru calitate si avantaje!
Congelarea individuala rapida (Individual Quick Freezing) da convenientul de pastrare a formei produselor delicate, fragile sau lipicioase. Tehnologia IQF a fost initiata de Frigoscandia Equipment si cel mai recent congelator, FLoFREEZE – IQF Freezer, este singura masina care ofera calitatea exceptionala a adevaratei fluidizari, unde fiecare produs este inghetat, rezultand o congelare rapida, individuala, perfecta, la un cost redus.

Refrigerarea, puterea din spatele congelatorului!
Sistemul de refrigerare Frigoscandia Equipment FRIGoPAK LVSŸ va ofera performante mai mari, o capacitate sporita si mai multa siguranta. Proiectat si cotat sa se potriveasca performantei si capacitatii congelatorului sau racitorului, proiectul unic de volum redus si pomparea scazuta, cu o incarcare minima de refrigerant, elimina practic caderile de presiune interna, crescand astfel eficienta sistemului.

Pentru mai multe informatii va rugam contactati: SC AB Tehnic Profesional SRL
Str. Alunisului 164 – Bucuresti – Tel: 021-332.08.48 – E-mail: |office@abtehnic.ro| – |www.jbtcorporation.com|

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...