Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Regulamentele noului PAC au fost avizate

Autor: Meat MIlkmarți, 22 iulie, 2014

(Agerpres) Actele delegate cu privire la plăţile directe care vor permite sporirea coeficientului de conversie pentru zonele de culturi care fixează azotul atmosferic (precum lucernă, trifoi sau lupin) de la 0,3 la 0,7 (astfel, 1 ha de teren acoperit cu aceste culturi va fi echivalent cu 0,7 ha de zonele de interes ecologic – ZIE) au fost adoptate de Comisia Europeană.

Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2015. După adoptarea actului, pe 18 iulie 2014, urmează o perioadă de control de 2 luni (cu posibilitate de prelungire cu alte 2 luni), care permite membrilor Parlamentului şi Consiliului să formuleze eventuale obiecţii.

Regulamentele de bază ale noii PAC au fost publicate în decembrie 2013. Ulterior, Comisiei Europene i-a revenit responsabilitatea de a elabora actele delegate privind PAC, de exemplu, pentru completarea Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 de stabilire a unor norme privind plățile directe. Actele delegate sunt acte nelegislative cu domeniu de aplicare general, care completează sau modifică anumite elemente neesenţiale ale actelor de bază (a se vedea fişele 1.3.8 și 5.2.1).

Un prim val de acte delegate a fost adoptat de Comisia Europeană în martie 2014 şi transmis ulterior Consiliului şi Parlamentului European pentru examinare. Actele delegate nu puteau intra în vigoare decât în cazul în care, în termen de două luni (care putea fi prelungit o singură dată), nici Parlamentul European, nici Consiliul nu ridicau nicio obiecţie. În aprilie 2014, îndeosebi ca urmare a cererilor formulate de PE, Comisia a adoptat o declaraţie prin care se angajează să evalueze aplicarea obligaţiilor legate de zonele de interes ecologic (ZIE) la un an de la punerea lor în aplicare.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...