Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reguli mai stricte de abatorizare in polonia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform noilor reguli comunitare, care intra in vigoare in 2012, producatorii polonezi vor putea sa isi abatorizeze animalele doar la abatoarele municipale, scrie presa locala. Majoritatea fermierilor cred ca noile reglementari vor fi benefice atat pentru ei cat si pentru consumatori, deoarece aigura un control veterinar mai strict si deci mai multa incredere din partea cumparatorilor.

Totusi analistii din industrie avertizeaza ca majoritatea producatorilor polonezi isi abatorizeaza animalele ocazional si intr-un numar mic asa ca nu vor fi cu totii dispusi sa le transporte la un abator municipal, aflat adesea foarte departe de ferma. Astfel exista pericolul ca animalele sa fie abatorizate in alte abatoare neautorizate, care sa nu indeplineasca nici macar normele sanitar veterinare minime.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...