Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reportaj ARD devastator pentru sectorul de carne din România

Autor: Meat MIlkluni, 11 martie, 2013

Postul național de televiziune ARD, din Germania, a transmis săptămâna trecut un reportaj-anchetă despre mafia cărnii din România.

Ușor însăilat și legând informații despre gropile de lângă Galați, în care s-au găsit schelete de carne de cal, de activitatea total neconformă a unui abator din județul Botoșani, materialul televizat ridică mari semne de întrebare, privind zonele întunecate ale afacerilor cu carne din România.

Chiar dacă, în anchetă, sunt intervievați Președintele ANSVSA Mihai urcanu și specialiști ai DSV-SA Botoșani, opiniile acestora sunt total neconvingătoare în fața imaginilor crunte pe care reporterii germani au reușit să le filmeze în nordul Moldovei.

Numele companiei vizate poate fi observat într-una dintre imagini, în antetul unor acte. Pentru curioși, iată link-ul demersului jurnaliștilor germani:

http://www.ardmediathek.de/das-erste/report-mainz/die-fleischmafia-in-rumaenien?documentId=13626264

Nu ne putem, însă, reprima o întrebare: Dacă presa occidentală caută dovezi ale incorectitudinilor care pot fi găsite în România, o țară a Uniunii Europene care, oricum, respectă cu mult mai strict legile interne și internaționale decât altele, de ce jurnaliștii români nu caută să descâlcească nodul scandalului internațional, nod care nu se găsește aici, ci în Vestul Europei?

Cum se întâmplă că, în vest, companii și asociații profesionale finanțează astfel de demersuri gazetărești, iar cele românești nu au nicio inițiativă în acest sens, sperând ca lucrurile să treacă de la sine? Pentru că, iată, deși autoritățile din România au prezentat dovezi solide ale corectitudinii marii majorități a producătorilor și procesatorilor români, jurnaliștii vestici sosesc la noi, căutând aspectele negative care, din păcate, așa cum au arătat cei de la ARD, găsesc.

Pornind de la materialul televiziunii germane, subliniem că guvernul de la Bonn studiază posibilitatea interzicerii importului de carne și produse din carne, din România.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...