Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Republica moldova: carnea se va scumpi cu 12%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Adevarul, cauza este majorarea taxei la valoarea adaugata de la 8 la 20 la suta. Producatorii recunosc, ca nu pot sa nu ridice preturile, in caz contrar ei precum si ramura respectiva pot da faliment.

Carnea produsa in Republica Moldova se va scumpi cu cel putin 12% in viitorul apropiat, anunta TV 7. Cauza este majorarea taxei la valoarea adaugata de la 8 la 20 la suta. Producatorii recunosc, ca nu pot sa nu ridice preturile. Totodata daca preturile vor creste producatoriii si ramura respectiva risca sa dea faliment.

Producatorii de carne de pasare afirma, ca majorarea TVA-ului de la 8 la 20% nu a fost discutata cu ei, iar decizia parlamentului intrata in vigoare la inceputul anului a venit pe neasteptate. Mai mult, modificarile operate nu sunt clare, iar explicatiile oficialilor de la Fisc au trezit mai multe intrebari decat raspunsuri. In asemenea conditii producatorii sustin ca vor fi nevoiti sa majoreze preturile.

Nicolae Covas, presedintele Asociatiei producatorilor de carne spune ca daca nu se iau masuri circa 50 de mii de angajati de la avicole si fermele de porcine vor ajunge pe drumuri, iar consumatorii vor cumpara carne importata din Argentina si Brazilia.

Cresterea pretului la carnea de porc si de pasare va bate nu numai la buzunarele consumatorilor. Aceasta va lovi si in intreprinderile authtone care nu vor putea concura cu carnea de import, care este mai ieftina.

Pentru gasirea unei solutii saptamana viitoare va fi convocata o sedinta cu participarea producatorilor, reprezentantilor ministerului agriculturii,ministerului finantelor si inspectoratului fiscal.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...