Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Republica moldova: carnea se va scumpi cu 12%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Adevarul, cauza este majorarea taxei la valoarea adaugata de la 8 la 20 la suta. Producatorii recunosc, ca nu pot sa nu ridice preturile, in caz contrar ei precum si ramura respectiva pot da faliment.

Carnea produsa in Republica Moldova se va scumpi cu cel putin 12% in viitorul apropiat, anunta TV 7. Cauza este majorarea taxei la valoarea adaugata de la 8 la 20 la suta. Producatorii recunosc, ca nu pot sa nu ridice preturile. Totodata daca preturile vor creste producatoriii si ramura respectiva risca sa dea faliment.

Producatorii de carne de pasare afirma, ca majorarea TVA-ului de la 8 la 20% nu a fost discutata cu ei, iar decizia parlamentului intrata in vigoare la inceputul anului a venit pe neasteptate. Mai mult, modificarile operate nu sunt clare, iar explicatiile oficialilor de la Fisc au trezit mai multe intrebari decat raspunsuri. In asemenea conditii producatorii sustin ca vor fi nevoiti sa majoreze preturile.

Nicolae Covas, presedintele Asociatiei producatorilor de carne spune ca daca nu se iau masuri circa 50 de mii de angajati de la avicole si fermele de porcine vor ajunge pe drumuri, iar consumatorii vor cumpara carne importata din Argentina si Brazilia.

Cresterea pretului la carnea de porc si de pasare va bate nu numai la buzunarele consumatorilor. Aceasta va lovi si in intreprinderile authtone care nu vor putea concura cu carnea de import, care este mai ieftina.

Pentru gasirea unei solutii saptamana viitoare va fi convocata o sedinta cu participarea producatorilor, reprezentantilor ministerului agriculturii,ministerului finantelor si inspectoratului fiscal.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...