Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Republica moldova: carnea se va scumpi cu 12%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Adevarul, cauza este majorarea taxei la valoarea adaugata de la 8 la 20 la suta. Producatorii recunosc, ca nu pot sa nu ridice preturile, in caz contrar ei precum si ramura respectiva pot da faliment.

Carnea produsa in Republica Moldova se va scumpi cu cel putin 12% in viitorul apropiat, anunta TV 7. Cauza este majorarea taxei la valoarea adaugata de la 8 la 20 la suta. Producatorii recunosc, ca nu pot sa nu ridice preturile. Totodata daca preturile vor creste producatoriii si ramura respectiva risca sa dea faliment.

Producatorii de carne de pasare afirma, ca majorarea TVA-ului de la 8 la 20% nu a fost discutata cu ei, iar decizia parlamentului intrata in vigoare la inceputul anului a venit pe neasteptate. Mai mult, modificarile operate nu sunt clare, iar explicatiile oficialilor de la Fisc au trezit mai multe intrebari decat raspunsuri. In asemenea conditii producatorii sustin ca vor fi nevoiti sa majoreze preturile.

Nicolae Covas, presedintele Asociatiei producatorilor de carne spune ca daca nu se iau masuri circa 50 de mii de angajati de la avicole si fermele de porcine vor ajunge pe drumuri, iar consumatorii vor cumpara carne importata din Argentina si Brazilia.

Cresterea pretului la carnea de porc si de pasare va bate nu numai la buzunarele consumatorilor. Aceasta va lovi si in intreprinderile authtone care nu vor putea concura cu carnea de import, care este mai ieftina.

Pentru gasirea unei solutii saptamana viitoare va fi convocata o sedinta cu participarea producatorilor, reprezentantilor ministerului agriculturii,ministerului finantelor si inspectoratului fiscal.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...