Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Republica moldova: carnea se va scumpi cu 12%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Adevarul, cauza este majorarea taxei la valoarea adaugata de la 8 la 20 la suta. Producatorii recunosc, ca nu pot sa nu ridice preturile, in caz contrar ei precum si ramura respectiva pot da faliment.

Carnea produsa in Republica Moldova se va scumpi cu cel putin 12% in viitorul apropiat, anunta TV 7. Cauza este majorarea taxei la valoarea adaugata de la 8 la 20 la suta. Producatorii recunosc, ca nu pot sa nu ridice preturile. Totodata daca preturile vor creste producatoriii si ramura respectiva risca sa dea faliment.

Producatorii de carne de pasare afirma, ca majorarea TVA-ului de la 8 la 20% nu a fost discutata cu ei, iar decizia parlamentului intrata in vigoare la inceputul anului a venit pe neasteptate. Mai mult, modificarile operate nu sunt clare, iar explicatiile oficialilor de la Fisc au trezit mai multe intrebari decat raspunsuri. In asemenea conditii producatorii sustin ca vor fi nevoiti sa majoreze preturile.

Nicolae Covas, presedintele Asociatiei producatorilor de carne spune ca daca nu se iau masuri circa 50 de mii de angajati de la avicole si fermele de porcine vor ajunge pe drumuri, iar consumatorii vor cumpara carne importata din Argentina si Brazilia.

Cresterea pretului la carnea de porc si de pasare va bate nu numai la buzunarele consumatorilor. Aceasta va lovi si in intreprinderile authtone care nu vor putea concura cu carnea de import, care este mai ieftina.

Pentru gasirea unei solutii saptamana viitoare va fi convocata o sedinta cu participarea producatorilor, reprezentantilor ministerului agriculturii,ministerului finantelor si inspectoratului fiscal.

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...