Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Republica moldova: stop la exportul de grau, liber la exportul de faina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Desi Guvernul a luat anterior decizia de a stopa exportul de grau, acesta iese din tara sub forma de faina, informeaza Unimedia, citat de AgraVista.md. Aceasta, in conditiile in care RM, pentru a-si acoperi necesitatile interne, importa faina din Ucraina.

Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, declara la 2 martie 2011: „Este importanta securitatea alimentara a tarii, dar trebuie sa ne gandim si la activitatea economica a producatorilor agricoli”, este de parere ministrul. Bumacov a mai precizat atunci ca rezervele interne de grau ale RM se estimeaza la circa 135 mii de tone, in timp ce necesarul de consum pana la urmatoarea recolta se ridica la 145 mii de tone. Potrivit acestuia, deficitul de 10 mii tone de grau urma sa fie compensat prin importul de faina.

Amintim ca la 2 martie, Guvernul a luat decizia de a redistribui 8 mii tone de grau din rezerva de stat pentru a stopa scumpirea painii de catre producatori. De asemenea, ministrului Agriculturii si Industriei Alimentare, considera ca acest proces este unul normal si necesar pentru reinnoirea rezervelor de grau.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...