Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Republica moldova: stop la exportul de grau, liber la exportul de faina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Desi Guvernul a luat anterior decizia de a stopa exportul de grau, acesta iese din tara sub forma de faina, informeaza Unimedia, citat de AgraVista.md. Aceasta, in conditiile in care RM, pentru a-si acoperi necesitatile interne, importa faina din Ucraina.

Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, declara la 2 martie 2011: „Este importanta securitatea alimentara a tarii, dar trebuie sa ne gandim si la activitatea economica a producatorilor agricoli”, este de parere ministrul. Bumacov a mai precizat atunci ca rezervele interne de grau ale RM se estimeaza la circa 135 mii de tone, in timp ce necesarul de consum pana la urmatoarea recolta se ridica la 145 mii de tone. Potrivit acestuia, deficitul de 10 mii tone de grau urma sa fie compensat prin importul de faina.

Amintim ca la 2 martie, Guvernul a luat decizia de a redistribui 8 mii tone de grau din rezerva de stat pentru a stopa scumpirea painii de catre producatori. De asemenea, ministrului Agriculturii si Industriei Alimentare, considera ca acest proces este unul normal si necesar pentru reinnoirea rezervelor de grau.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...