Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Republica moldova: stop la exportul de grau, liber la exportul de faina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Desi Guvernul a luat anterior decizia de a stopa exportul de grau, acesta iese din tara sub forma de faina, informeaza Unimedia, citat de AgraVista.md. Aceasta, in conditiile in care RM, pentru a-si acoperi necesitatile interne, importa faina din Ucraina.

Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, declara la 2 martie 2011: „Este importanta securitatea alimentara a tarii, dar trebuie sa ne gandim si la activitatea economica a producatorilor agricoli”, este de parere ministrul. Bumacov a mai precizat atunci ca rezervele interne de grau ale RM se estimeaza la circa 135 mii de tone, in timp ce necesarul de consum pana la urmatoarea recolta se ridica la 145 mii de tone. Potrivit acestuia, deficitul de 10 mii tone de grau urma sa fie compensat prin importul de faina.

Amintim ca la 2 martie, Guvernul a luat decizia de a redistribui 8 mii tone de grau din rezerva de stat pentru a stopa scumpirea painii de catre producatori. De asemenea, ministrului Agriculturii si Industriei Alimentare, considera ca acest proces este unul normal si necesar pentru reinnoirea rezervelor de grau.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...