Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Republica Moldova: TVA 0% pentru importul de tehnologie

Autor: Meat MIlkluni, 2 decembrie, 2013

Agricultorii moldoveni care vor importa tractoare agricole, în funcție de model, vor fi scutiți de TVA. Măsura a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a cabinetului de miniștri din Republica Moldova pentru a dezvolta și moderniza sectorul agricol,  a anunțat serviciul de presă al Guvernului.

„Ne străduim să eliminăm discrepanța care există pe piață. Fermierii mici importă tractoare cu aplicarea TVA-ului, iar tehnica adusă prin diverse proiecte nu este supusă acestei taxe. Acum, însă, fermierii vor fi la același nivel cu producătorii mari pentru a dezvolta acest sector”, a declarat ministrul Finanțelor de la Chișinău, Anatol Arapu.

În hotărârea de guvern se mai menționează că a fost reintrodusă cota TVA de 8% în schimbul celei standard de 20% pentru producția agricolă primară și zahărul din sfeclă.

O altă modificare prevede prelungirea termenului de plată a taxei pe valoare adăugată și a taxei vamale în limita de 180 de zile din momentul importului de materie primă, accesorii, ambalaje primare și articolele de completare utilizate la fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului.

De asemenea, valoarea neimpozabilă a mărfurilor importate s-a majorat cu 100 de euro, de la 200 la 300 de euro.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...