Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Republica moldova, unda verde la export produse din carne si oua in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, producatorii de oua si carne din Republica Moldova vor putea, incepand de anul acesta, sa isi exporte produsele in Uniunea Europeana, a declarat ministrul agriculturii si industriei alimentare de la Chisinau Vasile Bumacov.

In acest sens, o misiune a UE va merge in viitorul apropiat in Republica Moldova, pentru a evalua situatia din domeniu.

Agentii economici moldoveni au anuntat ca anul 2012 este unul favorabil productiei de oua, in primele doua luni fiind inregistrata o crestere a vinzarilor, dar si a productiei de carne.

La intrevedere a fost prezent si premierul Vlad Filat, care a subliniat faptul ca subventionarea agriculturii inca este insuficienta in Republica Moldova, dar a dat asigurari ca alocatiile respective sunt in crestere in fiecare an.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...