Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Republica moldova, unda verde la export produse din carne si oua in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, producatorii de oua si carne din Republica Moldova vor putea, incepand de anul acesta, sa isi exporte produsele in Uniunea Europeana, a declarat ministrul agriculturii si industriei alimentare de la Chisinau Vasile Bumacov.

In acest sens, o misiune a UE va merge in viitorul apropiat in Republica Moldova, pentru a evalua situatia din domeniu.

Agentii economici moldoveni au anuntat ca anul 2012 este unul favorabil productiei de oua, in primele doua luni fiind inregistrata o crestere a vinzarilor, dar si a productiei de carne.

La intrevedere a fost prezent si premierul Vlad Filat, care a subliniat faptul ca subventionarea agriculturii inca este insuficienta in Republica Moldova, dar a dat asigurari ca alocatiile respective sunt in crestere in fiecare an.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...