Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Reșița-Doar un punct de verificare pentru trichinella

Autor: Meat MIlkvineri, 6 decembrie, 2013

În toată perioada sezonului rece, reşiţenii vor putea efectua examenele trichineloscopice pentru carnea de porc şi vânat într-un singur punct din municipiu, acreditat de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraş Severin, a declarat directorul adjunct Dorin Imbrea. În comunele şi localităţile din judeţ medicii veterinari concesionari de liberă practică vor desfăşura această activitate la sediile dispensarelor veterinare.

Potrivit Colegiului Medicilor Veterinari, tariful minim stabilit pentru examinarea unei probe este de 15 lei în cazul porcilor şi de 40 lei în cazul mistreţilor. Singurul punct acreditat de DSVSA Caraş-Severin în Reşiţa se găseşte în Piaţa Sud la cabinetul medicului Petrică Gaode, a precizat Dorin Imbrea.

Orarul de lucru este de luni până vineri în intervalul orar 8-16, iar sâmbătă şi duminică, în caz de nevoie se asigură regim de permanenţă. (Radio România Reşiţa)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...