Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Resturile de carne pot fi reprocesate în îngheţată

Autor: Meat MIlkmiercuri, 23 octombrie, 2013

Pare că nu există limite pentru cât de departe poate să ajungă industria alimentelor procesate pentru a-şi maximiza profiturile, chiar dacă asta înseamnă reprocesarea deşeurilor de carne şi adăugarea lor la alimente  fără absolut nicio legătură cu aceste deşeuri, precum îngheţata.

Acesta este ultimul efort al cercetătorilor din industria alimentară din Italia, Belgia şi alte ţări, care dezvoltă chiar acum noi metode pentru a transforma resturile din industria cărnii în pudre şi paste gelatinoase bogate în proteine pentru fabricile alimentare, scrie financiarul.ro.

Pe cât sună de dezgustător, ţesuturile musculare, tendoanele, oasele şi alte produse secundare nefolosite sunt pline de proteine şi grăsimi care în mod tipic ajung la gunoi. Potrivit FoodProcessing.com, până la 50 % din greutatea animală procesată de industria cărnii este compostată, aruncată sau incinerată.

Dar ştiinţa modernă speră să recicleze această parte, acum deşeu, şi să o transforme înapoi în hrană. Dar aşa-numită hrană nu va putea fi recunoscută ca o entitate proprie, cel puţin nu în intelesul tradiţional. Toate acele oase, resturi de carne de animale şi păsări pot fi efectiv convertite în ceea ce industria alimentară a numit “hidrolizaţi de proteine animale”.

Aceşti hidrolizaţi sunt practic proteine şi grăsimi lichefiate sau transformate în pudra, şi care pot fi adăugate la tot felul de alimente procesate pentru a spori conţinutul lor nutritiv. (financiarul.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...