Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Retail: conferinta food retail in romania: opportunities & challeenges

Autor: marți, 5 februarie, 2013

(Comunicat) Camera de Comert si Industrie Romano РGermana, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania si de agentia de presa Mediafax organizeaza conferinta Food Retail in Romania: Opportunities & Challeenges, joi, 25 octombrie 2012, incepand cu ora 14:00, in Bucuresti, la Hotel Ath̩n̩e Palace Hilton, in sala Regina Maria.

Situatia actuala a industriei alimentare din Romania si interactiunea cu comertul modern va fi tema pe care Bogdan CHIRITOIU – presedintele Consiliului Concurentei – o va aborda in cadrul conferintei. Vor lua cuvantul Daniel CONSTANTIN – ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Alexandru VLAD – vicepresedintele AMRCR, Sorin MINEA – presedinte Romalimenta, Valentin MIRCEA – vicepresedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe OPRESCU – profesor universitar, Doctor in Macroeconomie, Renata JUSZKIEWICZ – presedintele Asociatiaei polonezae pentru Comert Distributie, Sorana GEORGIA – director general Billa Romania si Alain GALASKI – director general European Brands Association.

Cuvantul introductiv va fi adresat invitatilor de catre Radu MERICA, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano – Germanae.

In cadrul conferintei vor fi doua sesiuni de discutie: in prima sesiune se vor analiza oportunitatile si provocarile lantului logistic alimentar din Romania, iar in a doua sesiune importanta cooperarii in lantul logistic alimentar in tarile de tranzitie, alaturi de exemplele altor tari europene.

Prima sesiune va fi moderata de Constantin RUDNITCHI, analist economic, iar a doua sesiune de catre Adrian MANOLACHE, avocat.

Oportunitatile si provocarile in comercializarea produselor agricole romanesti urmeaza sa fie principala tema in jurul careia se vor concentra discutiile.

Conferinta se va bucura de prezenta celor mai importanti lectori pe tema propusa, atat din sistemul de stat cat si privat, precum si de un numar important de reprezentanti mass media.

Evenimentul, la care vor fi prezente si revistele Fabrica de Lapte si Fabrica de Carne, este organizat de Camera de Comert si Industrie Romano – Germana, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania si de agentia de presa Mediafax, cu sprijinul Consiliului Concurentei. Conferinta este organziata in parteneriat cu Romalimenta.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Retail: conferinta food retail in romania: opportunities & challeenges

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Camera de Comert si Industrie Romano – Germana, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania si de agentia de presa Mediafax organizeaza conferinta Food Retail in Romania: Opportunities & Challeenges, joi, 25 octombrie 2012, incepand cu ora 14:00, in Bucuresti, la Hotel Athénée Palace Hilton, in sala Regina Maria.

Situatia actuala a industriei alimentare din Romania si interactiunea cu comertul modern va fi tema pe care Bogdan CHIRITOIU – presedintele Consiliului Concurentei – o va aborda in cadrul conferintei. Vor lua cuvantul Daniel CONSTANTIN – ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Alexandru VLAD – vicepresedintele AMRCR, Sorin MINEA – presedinte Romalimenta, Valentin MIRCEA – vicepresedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe OPRESCU – profesor universitar, Doctor in Macroeconomie, Renata JUSZKIEWICZ – presedintele Asociatiaei polonezae pentru Comert Distributie, Sorana GEORGIA – director general Billa Romania si Alain GALASKI – director general European Brands Association.

Cuvantul introductiv va fi adresat invitatilor de catre Radu MERICA, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano – Germanae.

In cadrul conferintei vor fi doua sesiuni de discutie: in prima sesiune se vor analiza oportunitatile si provocarile lantului logistic alimentar din Romania, iar in a doua sesiune importanta cooperarii in lantul logistic alimentar in tarile de tranzitie, alaturi de exemplele altor tari europene.

Prima sesiune va fi moderata de Constantin RUDNITCHI, analist economic, iar a doua sesiune de catre Adrian MANOLACHE, avocat.

Oportunitatile si provocarile in comercializarea produselor agricole romanesti urmeaza sa fie principala tema in jurul careia se vor concentra discutiile.

Conferinta se va bucura de prezenta celor mai importanti lectori pe tema propusa, atat din sistemul de stat cat si privat, precum si de un numar important de reprezentanti mass media.
Evenimentul, la care vor participa si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, este organizat de Camera de Comert si Industrie Romano – Germana, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania si de agentia de presa Mediafax, cu sprijinul Consiliului Concurentei. Conferinta este organziata in parteneriat cu Romalimenta.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...