Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Retail-ul românesc a avut cea mai mare creștere din UE!

Autor: Meat MIlkmiercuri, 14 mai, 2014

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in Romania cu 13,4%, in martie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, fiind astfel cea mai mare crestere inregistrata de o tara membra a Uniunii Europene, potrivit Eurostat.

Dupa Romania, cresteri mari au fost inregistrate de Luxemburg (12,1%) si Ungaria (8,4%), iar singurele scaderi au fost in Malta (2%), Finlanda (1,3%), Slovenia (1,1%) si Spania (0,6%). La nivelul UE, comertul a crescut cu 1,6%, avansul fiind influentat de vanzarile de produse nonalimentare care au crescut cu 3,3%. In schimb, vanzarile de alimente, bauturi si tigari au scazut cu 0,1%.

In martie 2014, comparativ cu februarie, comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 0,3% in Uniunea Europeana. In Romania, vanzarile au crescut cu 2,2% fata de luna februarie. Cresteri mai mari fata de luna februarie au inregistrat doar Estonia, Letonia (2,8%) si Franta (2,3%). Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Portugalia (1,7%), Austria (0,9%), Germania, Irlanda si Slovenia (0,7%).

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), comertul cu alimente, bauturi si tutun  din Romania a crescut, in luna martie, cu 8,1% in functie de vanzarile brute si cu 7,8% tiand cont de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate raportat la luna martie a anului trecut. (Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

În 2015, Profi și Mega Image vor deschide 200 de magazine
Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 ianuarie 2015

Profi și Mega Image și-au propus ambiții mari de extindere pentru anul 2015 și vor deschide 200 de magazine. Pentru atingerea acestui obiectiv, lanţurile de supermarketuri şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare...

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...