Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Retailerii britanici folosesc etichete avand informatii eronate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Companiile alimentare britanice vand produse care contin carne importata dar sunt etichetate ca englezesti sau traditionale reiese dintr-un studiu realizat de presa locala.

Supermarket-urile Tesco, Asda, Sainsbury's, Waitrose si Co-op sunt printre cele care comercializeaza alimente produse cu ingrediente din afara Marii Britanii dar etichetate gresit, ceea ce a dus la plangeri din partea clientilor.

Shepherd's pie, o placinta traditionala, vanduta de Sainsbury's la raionul British Classics este facuta cu miel din Noua Zeelanda. Un alt produs traditional englezesc, Lancashire hotpot, contine carne de aceeasi provenienta. Tara de origine a carnii este mentionata aproape ilizibil, intr-un colt al ambalajului. Mai mult, produsul Birds Eye's chicken, din aceeasi gama de produse traditionale, are pe ambalaj o fotografie a unui peisaj rustic englezesc insa e produs in Irlanda si contine carne de pui crescut industrial in Thailanda. Pe eticheta scrie, la limita lizibilitatii, ca produsul este obtinut in afara garnitelor tarii insa nu se precizeaza unde.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...