Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Retailerii britanici folosesc etichete avand informatii eronate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Companiile alimentare britanice vand produse care contin carne importata dar sunt etichetate ca englezesti sau traditionale reiese dintr-un studiu realizat de presa locala.

Supermarket-urile Tesco, Asda, Sainsbury's, Waitrose si Co-op sunt printre cele care comercializeaza alimente produse cu ingrediente din afara Marii Britanii dar etichetate gresit, ceea ce a dus la plangeri din partea clientilor.

Shepherd's pie, o placinta traditionala, vanduta de Sainsbury's la raionul British Classics este facuta cu miel din Noua Zeelanda. Un alt produs traditional englezesc, Lancashire hotpot, contine carne de aceeasi provenienta. Tara de origine a carnii este mentionata aproape ilizibil, intr-un colt al ambalajului. Mai mult, produsul Birds Eye's chicken, din aceeasi gama de produse traditionale, are pe ambalaj o fotografie a unui peisaj rustic englezesc insa e produs in Irlanda si contine carne de pui crescut industrial in Thailanda. Pe eticheta scrie, la limita lizibilitatii, ca produsul este obtinut in afara garnitelor tarii insa nu se precizeaza unde.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...