Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Retailerii: codul de bune practici nu va scadea preturile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul a aprobat Codul de Bune Practici care elimina 15 taxe impuse de retaileri producatorilor, insa Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania sustine ca nu exista argument economic pentru o scadere a preturilor de raft.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat ca legea privind Codul de Bune Practici in retail a fost aprobata, documentul urmand sa fie promovat in Parlament in procedura de urgenta. Prin acest Cod, ar trebui sa se asigure functionarea adecvata a pietei interne si sa permita accesul real al fermierilor si al altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori.
In timp ce Sarbu a afirmat ca preturile produselor romanesti vor scadea cu aproximativ 20%-30%, dupa estimarile specialistilor, Secretarul general al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), Adrian Manolache a sustinut ca ministrul nu a dat niciun argument economic care sa sustina aceasta ipoteza. Nu ne-a fost dat niciun argument economic, comercial sau financiar-contabil prin care sa se demonstreze ca preturile vor scadea. Chestiuni care raman la nivel declarativ, care nu pot fi argumentate, nu sunt altceva decat praf in ochi, a sustinut Manolache. Ministrul Agriculturii a mai spus ca in pretul produsului nu vor mai fi incluse cele 15 taxe impuse de retaileri, precum taxa de raft. Reprezentantii hipermarketurilor si-au retras semnatura de pe protocolul incheiat cu sindicatele si patronatele in vederea adoptarii Codului.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...