Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Retailerii: codul de bune practici nu va scadea preturile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul a aprobat Codul de Bune Practici care elimina 15 taxe impuse de retaileri producatorilor, insa Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania sustine ca nu exista argument economic pentru o scadere a preturilor de raft.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat ca legea privind Codul de Bune Practici in retail a fost aprobata, documentul urmand sa fie promovat in Parlament in procedura de urgenta. Prin acest Cod, ar trebui sa se asigure functionarea adecvata a pietei interne si sa permita accesul real al fermierilor si al altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori.
In timp ce Sarbu a afirmat ca preturile produselor romanesti vor scadea cu aproximativ 20%-30%, dupa estimarile specialistilor, Secretarul general al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), Adrian Manolache a sustinut ca ministrul nu a dat niciun argument economic care sa sustina aceasta ipoteza. Nu ne-a fost dat niciun argument economic, comercial sau financiar-contabil prin care sa se demonstreze ca preturile vor scadea. Chestiuni care raman la nivel declarativ, care nu pot fi argumentate, nu sunt altceva decat praf in ochi, a sustinut Manolache. Ministrul Agriculturii a mai spus ca in pretul produsului nu vor mai fi incluse cele 15 taxe impuse de retaileri, precum taxa de raft. Reprezentantii hipermarketurilor si-au retras semnatura de pe protocolul incheiat cu sindicatele si patronatele in vederea adoptarii Codului.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...