Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

„retailerii restrictioneaza prezenta la raft a liderilor de piata”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prezent la „Piata FMCG Forum 2011”, manifestare organizata de publicatia Piata, Robert Redeleanu, CEO Scandia Food, referindu-se la relatia cu hypermarket-urile, a declarat:

„Nu o data, s-a intamplat ca, pe segmentul nostru de activitate, retailerii sa restrictioneze prezenta la raft a liderilor de piata, favorizandu-si astfel propriile marci (private label). Acest lucru ne creeaza numeroase dificultati in desfacerea produselor. Mai mult, pentru sustinerea propriilor branduri, producatorii se vad nevoiti sa aloce publicitatii bugete speciale, pentru a preantampina eventualele scaderi.”

Remarca usor iritata a domnului Redeleanu a venit dupa ce, anterior, Aura Radulescu, Director de Achizitii Alimente al Cora-Romania afirmase ca retailerii spera sa mareasca la cel putin 5 % volumul desfacerii pe marci proprii, care acum nu reprezinta decat 2 % din totalul vanzarilor.

Mentionam ca Scandia Food sunt lideri de piata in domeniul produselor conservate din carne, cu o cota de piata de 70 % pentru pateul de ficat. Pe de alta pare, in tarile occidentale, vanzarile private label ale hzpermarket-urilor reprezinta 40 % din volumul activitatii acestora.(I.S.)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...