Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

„retailerii restrictioneaza prezenta la raft a liderilor de piata”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prezent la „Piata FMCG Forum 2011”, manifestare organizata de publicatia Piata, Robert Redeleanu, CEO Scandia Food, referindu-se la relatia cu hypermarket-urile, a declarat:

„Nu o data, s-a intamplat ca, pe segmentul nostru de activitate, retailerii sa restrictioneze prezenta la raft a liderilor de piata, favorizandu-si astfel propriile marci (private label). Acest lucru ne creeaza numeroase dificultati in desfacerea produselor. Mai mult, pentru sustinerea propriilor branduri, producatorii se vad nevoiti sa aloce publicitatii bugete speciale, pentru a preantampina eventualele scaderi.”

Remarca usor iritata a domnului Redeleanu a venit dupa ce, anterior, Aura Radulescu, Director de Achizitii Alimente al Cora-Romania afirmase ca retailerii spera sa mareasca la cel putin 5 % volumul desfacerii pe marci proprii, care acum nu reprezinta decat 2 % din totalul vanzarilor.

Mentionam ca Scandia Food sunt lideri de piata in domeniul produselor conservate din carne, cu o cota de piata de 70 % pentru pateul de ficat. Pe de alta pare, in tarile occidentale, vanzarile private label ale hzpermarket-urilor reprezinta 40 % din volumul activitatii acestora.(I.S.)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...