Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

„retailerii restrictioneaza prezenta la raft a liderilor de piata”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prezent la „Piata FMCG Forum 2011”, manifestare organizata de publicatia Piata, Robert Redeleanu, CEO Scandia Food, referindu-se la relatia cu hypermarket-urile, a declarat:

„Nu o data, s-a intamplat ca, pe segmentul nostru de activitate, retailerii sa restrictioneze prezenta la raft a liderilor de piata, favorizandu-si astfel propriile marci (private label). Acest lucru ne creeaza numeroase dificultati in desfacerea produselor. Mai mult, pentru sustinerea propriilor branduri, producatorii se vad nevoiti sa aloce publicitatii bugete speciale, pentru a preantampina eventualele scaderi.”

Remarca usor iritata a domnului Redeleanu a venit dupa ce, anterior, Aura Radulescu, Director de Achizitii Alimente al Cora-Romania afirmase ca retailerii spera sa mareasca la cel putin 5 % volumul desfacerii pe marci proprii, care acum nu reprezinta decat 2 % din totalul vanzarilor.

Mentionam ca Scandia Food sunt lideri de piata in domeniul produselor conservate din carne, cu o cota de piata de 70 % pentru pateul de ficat. Pe de alta pare, in tarile occidentale, vanzarile private label ale hzpermarket-urilor reprezinta 40 % din volumul activitatii acestora.(I.S.)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...